Hyvää värivuotta 2024

 Minulle on tullut jo tavaksi kirjoitella vuoden vaihtuessa väreistä ja erityisesti tulevan vuoden vuoden väristä. Olen pitkään ollut vannoutunut mustaan kääriytyjä, mutta viime vuosina olen itsenikin yllättäen alkanut hankkia lisää väriä niin vaatteisiin kuin asusteisiinkin. Erityisesti huomaan, että lankoja etsiessäni valitsen mielelläni hyvinkin voimakkaita värejä. Erilaiset väriyhdistelmät, ehkä vähän poikkeavatkin, ovat myös alkaneet kiinnostaa.Väri-instituutti Pantone valitsee vuosittain vuoden värin, joka kuvastaa kyseisistä aikaa. Viime vuoden väri oli voimakas ja rohkea Viva Magenta, joka oli saanut innoituksensa luonnonväri kokenillista. Ja arvaatko jo miten minulle tämän värin kanssa kävi? Heh, se ei taaskaan ollut minun värini, mutta hiljattain posti toi pajalle pienen pussin kokonaisia kuivattuja kokenillikirvoja… elikkä vannomatta paras.

        

Kuva: Pantone

         

Pantonen vuoden 2024 väri on Peach Fuzz - samettisen pehmeä persikka. ”Elämämme monilla osa-alueilla vallitsevan myllerryksen aikana tarpeemme empatiaan ja myötätuntoon kasvaa, samoin kuin mielikuvamme rauhallisemmasta tulevaisuudesta.”, värin valintaa perustellaan. 


”Lämmin ja kodikas sävy, joka korostaa haluamme olla yhdessä muiden kanssa tai nauttia hetken hiljaisuudesta.”           


Kyllä vaan, tämä väri on jo lähempänä minun värimaailmaani. Ilmava ja jopa sensuelli haalea oranssi on ehkä melkein liiankin hempeä, mutta todella kaunis. Tästä on helppo tykätä! Väri saa minut heti miettimään pehmeää ja kepeää silkkisekoitelankaa. Esimerkiksi Dropsin Brushed Alpaca Silk värisävyssä 37 sievä aprikoosi on kutkuttavan herkullinen. Lanka on ylellinen sekoitus harjattua alpakkaa ja silkkiä.


Drops Brushed Alpaca Silk, väri 37 sievä aprikoosi, kuva: DROPS DesignHieman Pantonea aiemmin oman vuoden 2024 värinsä julkaisi Tikkurila. Vuoden väri on Nude in Nizza - persikan sävyinen beige.

”Tämä väri juhlistaa rakkauden, ystävällisyyden ja leikkisyyden tunteita.”Kuva: Tikkurila


Ensi vuonna meidät todellakin upotetaan hempeän lämpimiin värisävyihin. Ja miten yllättävän lähellä nämä vuoden värit ovat toisiaan! Näistä kauniin eteerisistä väreistä minulla tulee mieleen hiljaa mailleen painuvan auringon viime säteet lämpimänä kesäyönä. 

Muistin huivin, jonka olen esitellyt ensimmäisessä blogikirjoituksessani - pörröhuivi kuin Afrikan auringon syleily. Huivi on ihana ja se on esiintynyt monissa muissakin jutuissani näiden muutaman blogivuoden aikana. Eikä ihme - onhan tuo väri kaunis. 

Ehkä me tosiaan tarvitsemme lisää hempeitä värisävyjä ja niiden tuomaa lämpöä elämäämme.
Tässä vielä linkit aiempiin väripostauksiin:Ihanaa värivuotta 2024!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig