Pörröhuivi, kuin Afrikan auringon syleily

Olen ihaillut kauniita pörröisiä mohair-huiveja, itsellänikin on sellainen. Mutta halusin tehdä sellaisen itse. Etsinnöistä huolimatta, virkkausohjetta en löytänyt. Niinpä päätin vain kokeilla. Langaksi löysin Marianne's Mohairista Boucle Kid Mohair -langan. Langassa on 78% kid mohairia, 13% villaa ja loput nylonia. Lanka on ylellisen pehmoista. Boucle-langassa on lenkkejä, jotka harjaamalla auki saada pörröinen pinta.

Pari vuotta sitten teimme mieheni kanssa matkan Etelä-Afrikkaan. Maa on kaunis ja täynnä väriä. Ruoka on taivaallista ja viinit erinomaisia.

Ihastuin lankaan myös siksi, että se on eteläafrikkalaisesta Adele’s Mohair- nimisestä yrityksestä, joka työllistää paikallisia maaseudun naisia ja valmistaa langat eettisesti alusta asti. Voit lukea Adele’s Mohairin tarinasta lisää täällä.


Aloitin huivin monta kertaa, purin ja vaihdoin virkkuukoukut, kokeilin pylväitä ja puolipylväitä. Valmis huivi on virkattu kiinteillä silmukoilla virkkuukoukulla nro 7. Virkkasin ketjusilmukoita niin, että leveys oli 35 cm ja virkkasin kunnes pituus tuntui sopivalta. 

Valmis huivi on karstattu mohairkammalla molemmilta puolilta. Laitoin huivin pöydällä ja harjasin reippain ottein pieni pala kerrallaan niin että boucle-lenkit aukesivat. Usko meinasi välillä mennä - harjaaminen on raskasta ja kamman piikit teräviä. Kokeilin muitakin kotoa löytyviä harjoja, mutta mohairkampa osoittautui parhaaksi.


Lopputulos on ihanan pörröinen ja kaunis. En osannut ottaa huomioon, että huivi venyy harjatessa, joten tästä tuli melkein shaali. Huivin mitat ovat 38 cm x 190 cm. Lankaa kului reilu 5 kerää, mikä on paljon. Uskoisin, että neljällä kerällä saa jo kivan kokoisen huivin.


Kun kääriydyn huiviin tulee mieleeni lämpimät illat kauniissa Afrikassa. Valmis huivi onkin kuin ilta-auringon syleily, eikö?Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig