Huovutettu joulukuusi

 Vietämme ensimmäistä kertaa joulua uudessa kodissa - odotan ensimmäistä jouluamme täällä innolla!  Joulupöydän koristeeksi virkkasin tänä vuonna joulukuusia, jotka virkkaamisen jälkeen huovutin pesukoneessa. Näistä ei tullutkaan mitään yhden vuoden koristeita.Joulukuusia varten tarvitset vihreää 100 % villalankaa, joka huopuu. Minä keräsin kaapista reiluja kerän loppuja. Lisäksi tarvitaan lankaan sopiva virkkuukoukku. Huomaa, että huovutettavissa töissä virkkausjäljen pitää olla melko löysää. Minulla oli lankana Sandnes Fritidsgarn lankaa ja jotain muita vastaavan paksuisia sekä Pirtin Kehräämön vajaa hahtuvakiekko. Käytin virkkuukoukkuja 8 ja 9. Lisäksi tarvitaan pesukone huovuttamiseen.

 

Ohje: 

Virkkaa ketjusilmukoita - isompaan 20 ja pienempään 15. Sulje ympyräksi piilosilmukalla. Virkkaa spiraalina (eli jatka suoraan seuraavalle kerrokselle) kiinteitä silmukoita edellisen silmukan takareunaan. Kun olet virkannut kolme kerrosta, aloita kavennukset. Kavenna joka kerroksella 1-2 silmukkaa virkkaamalla ne yhteen. Kun et tee säännöllisesti kavennuksia, jokaisesta kuusesta tulee vähän erilainen. Mitä enemmän kavennuksia, sitä jyrkemmin kuusi kapenee. Lopuksi virkkaa yksi ketjusilmukka, katkaise lanka ja vedä se silmukasta läpi. Lankaa ei tarvitse päätellä.

Huovuta kuuset pesukoneessa 40 C reilun tunnin ohjelma. Mukaan voi laittaa pari pyyhettä, mutta ei mitään sellaista, josta lähtisi nukkaa. Pesun jälkeen kuuset voivat olla melkoisia läjiä, mutta venyttele ne heti muotoonsa reippain ottein. Katkaise kuusen latvaan jäänyt langantynkä sopivasta kohdasta. Valmiit kuuset ovat 10 - 14 cm korkeita.
Kuuset voi koristella maun mukaan. Laitoin kuuset vanhan puisen tarjottimen päälle. Muutama kanelitanko halkopinoa esittämään ja tähtianiksia tuomaan jouluista tuoksua ja tunnelmaa. Lopuksi ripottelin vielä tekolunta kuusten päälle ja vierelle. Vinkki: jos laitat jouluvalot - laita ne ensimmäiseksi.
Leppoisaa joulunodotusta!


2 kommenttia

 1. Söpöjä kuusia! Taidanpa kurkata Lettlopp-jämät, josko sieltä löytyisi jämäkeriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjukka/VirkkausKoukussa16. joulukuuta 2023 klo 0.36

   Kiitos! Minustakin näistä tuli kivoja ja lankaa ei kulu paljoa, joten jämäkerät voi hyvin hyödyntää.

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig