Huovutetut joulupallot

Kauniit vähän pörröiset villapallerot - mikä olisi kauniimpi joulukuusenkoriste? Olen ihastunut huovutettuihin juttuihin ja erityisen hyvin nämä pörröjutut sopivat jouluun. Olen suunnitellut huovutettujen joulupallojen tekoa jo jonkin aikaa. Sydämiä ja tonttuja olen tehnyt aiemmin, niin ja viime viikolla joulukuusia. Joulupallojen tekoon sain ystävältäni vinkin kokeilla pääsiäismunan yllätyksen suojakuorta - sitä keltaista avattavaa muovimunaa. Niinpä viime pääsiäisenä pyysin ystäviä säästämään muovikuoret ja sainkin niitä melkoisen kasan. Tein kuoreen reikiä saksilla - ihan reippaasti vaan saksen kärki läpi kuoresta muutaman kerran. Laitoin kuoreen huovutusvillaa, kuori kiinni, pesupussiin ja pesukoneeseen. Testasin useamman kerran ja paras tulos tuli, kun palleroiden kanssa oli pyyhkeitä pesukoneessa, lämpötila oli 40 C, linkousnopeus 1200 ja ohjelman kesto noin 1,5 tuntia. Olennaista oli tuo linkousnopeus sekä se, että koneessa oli muutakin kuin pelkkä pesupussi. Huovutusvillaa ei myöskään kannata laittaa liikaa, silloin pallo ei pääse pyörimään tarpeeksi eikä siitä tule pyöreä. Jokainen pesukone on vähän erilainen, joten suosittelen testaamaan ensin muutamalla pallolla.

Ja vielä - putsaa pesukoneesta nukka ennen pesua ja katso, että samaan koneeseen menevä pyykki on sellaista josta ei irtoa nukkaa. Minulta jäi tämä tekemättä ja sain hetken nyppiä palleroita, että niistä tuli siistejä.

Jos sinulla ei ole suklaamunien kuoria tallessa, niin voit tehdä palloja myös villalangasta. Kieritä langasta pallo ja päättele lanka neulalla pariin kertaan pallon läpi. Yritä päätellä lanka hyvin, jotta pallo ei aukea pesukoneessa. Jos langan pää jää näkyviin, se ei haittaa. Sen voi katkaista kun pallo on huopunut. Laita pallot pesupussiin ja pesukoneeseen kuten yllä. Palloista ei tule ihan yhtä tasaisen pyöreitä, mutta ihan söpöjä kuitenkin.Kun pallot olivat kuivuneet, kiinnitin niihin ompelulankaa ja kalotin. Kalotteja saa korutarvikkeita myyvistä liikkeistä. Lopuksi laitoin vähän liimaa kalotin reunaan, jotta se pysyy paremmin paikoillaan.Näistä tuli oikein söpöjä pikkuisia joulupalloja. Tänä vuonna ne pääsevät koristamaan meidän etuterassin joulukuusta.Tunnelmallista joulunaikaa!6 kommenttia

 1. Upeita, en ole ajatellutkaan että nuo munat auttavat asiaa.... olen tuttavan kuullut pyörittävän palloja hieman käsiasään ja laittavan sen jälkeen pesupussiin. Mutta nyt kun ajattelen niin tarttuisivatkohan ne toisiinsa?

  VastaaPoista
 2. Marjukka/VirkkausKoukussa16. joulukuuta 2023 klo 0.34

  Hei Saija! Enpä usko että tarttuvat kiinni. Olen huovuttanut laukkuja ja aiemmin laitoin laukun sisään muovipussin. Mutta nyt en enää, eikä ole huopunut kiinni.

  VastaaPoista
 3. Minä huovutin langasta pyörittämiäni palleroita yhdenkoon sukkahousun lahkeessa. Solmu aina pallon jälkeen ja silleen!

  VastaaPoista
 4. Kiitos tiedoista 😊 Hyvää Joulumieltä ja rauhaisaa oloa kiireen keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjukka/VirkkausKoukussa18. joulukuuta 2023 klo 8.15

   Kiitos samoin❤️

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig