Virkattu huivi - superhelppo ohje

 Minulta kysellään aika ajoin helppoja ohjeita aloittelijalle. Kaikki on tietysti suhteellista - myös se mikä on helppoa. Mutta tässä on - lupaan - helppo ohje virkkauksesta haaveilevalle. Eikä lopputuloskaan ole mielestäni mikään hullumpi.Kun minä aloitin virkkausharrastukseni, toinen työni oli kuvassa näkyvä vaaleansininen mohairhuivi. Kuten näet, huivi on ihan vimpula ja minulla on ollut isoja haasteita huivin leveyden kanssa. Vaikka huivi on ”epäonnistunut”, se näyttää hyvältä kaulassa. Itse tehty käsityö on aina ihana ja arvokas.
Huivi virkataan ilmavasta mohair- tai mohairsekoitelangasta. Mitä ohuempi lanka, sitä ilmavampi lopputulos. Ohut lanka on vähän haastavampaa virkata kuin esim. jämäkkä sukkalanka, mutta toisaalta höttöisessä kaulaan ruttuun kietaistavassa huivissa ei pienet virheet näy. Joten ole itsellesi armollinen - lopputulos on todennäköisesti ihan kaunis, vaikka työhön jokunen virhe jäisikin. Huivin tehdäksesi sinun pitää osata vain kaksi virkkaussilmukkaa - ketjusilmukka ja kiinteä silmukka. Ohjevideon niiden tekoon löydät VirkkausKoulusta.Tein kaksi vähän eri kokoista huivia. Voit helposti muokata ohjetta sen mukaan minkä kokoisen huivin haluat. Näistä kahdesta saat osviittaa paljonko lankaa kuluu yhteen huiviin. Langan pörröisyys vaikuttaa myös lopputulokseen. Violetti lanka on vähän pörröisempää, joten siinä silmukat eivät erotu niin selkeästi kuin oranssissa.Isompi violetti huivi

Lanka: Rowan Kidsilk Haze Color, väri 5, 50 g/420 m, 70 % mohair/30 % silkki

Langan puikkosuositus on 3,5 - 5. Minä virkkasin huivin virkkuukoukulla nro 7. 


Ohje:

Virkkaa löysästi 31 ketjusilmukkaa, aloita toisesta ketjusilmukasta ja virkkaa 30 kiinteää silmukkaa, tee ketjusilmukka. Käänny ja virkkaa 30 kiinteää silmukkaa sekä yksi ketjusilmukka.

Jatka edellistä kerrosta kunnes huivin korkeus on 113 cm. Valmiin huivin koko on 33 x 113 cm. Lankaa huiviin kului 35 grammaa.

Pienempi oranssi huivi

Lanka: Viking Garn Kid Silk, väri 355, 25 g/200m, 77 % kid mohair/23 % silkki

Langan puikkosuositus on 3, käytin taas virkkuukoukkua nro 7.


Ohje:

Virkkaa kuten violetti huivi, mutta tee alussa 23 ketjusilmukkaa. Valmis huivi on 95 x 23 cm. Lankaa kului  23 grammaa. Huivi voi vaikuttaa vähän lyhyeltä, mutta löysästi virkattuna se ”venyy” ja kiertyy kahdesti kaulan ympäri.

Ja lopuksi vielä vinkki miten sen huivin saa pysymään saman levyisenä loppuun asti - laske silmukoita. Valitse myös virkkuukoukku niin, että silmukoista tulee luontaisesti sen kokoisia kuin haluat eli älä yritä tehdä tiukkaa tai löysää, vaan vaihda koukun kokoa. Aloituskerroksen ketjusilmukat kannattaa tehdä hivenen löysemmin, jotta alku ei kiristä.Lämmintä kevättä


2 kommenttia

Professional Blog Designs by pipdig