Virkatut lapaset

 Ulkoilusetti alkaa olla lapasia vaille valmis. Pipon ja kaulurin kaveriksi virkkasin samasta langasta myös lapaset. Lanka on Dropsin Baby Merino ja lapaset on virkattu kaksinkertaisesta langasta.
Tarvikkeet

100 g Drops Baby Merino
Virkkuukoukku nro 5Ohje

Tee ihmesilmukkaan 8 kiinteää silmukkaa. Jatka virkkaamista spiraalina. 
ks, ks, 2 ks, 2 ks, ks, ks, 2 ks, 2 ks
ks, ks, ks, 2 ks, 2 ks, ks, ks, ks, 2 ks, 2 ks
ks, ks, ks, ks, 2 ks, 2 ks, ks, ks, ks, ks, 2 ks, 2 ks
Jatka virkkaamalla edelleen spiraalina ja tee kummassakin päässä keskellä kaksi lisäystä. Lopeta lisäykset, kun silmukoita on 28.

Virkkaa kiinteitä silmukoita kunnes korkeus on 8 cm. Tee 1 lisäys kummassakin reunassa keskellä. Jatka ja tee lisäys kummassakin reunassa kun korkeus on 12 cm. Kun korkeus on 13 cm virkkaa reunassa 10 kjs ja hyppää 5 ks:n yli.
Jatka virkkaamista spiraalina. Jätä 5 ylihypättyä silmukkaa virkkaamatta ja virkkaa niiden sijaan yksi kiinteä silmukka jokaiseen kymmeneen ketjusilmukkaan - huom. virkkaa kiinteät silmukat ketjusilmukkaan, älä niiden ympäri. Virkkaa yhteensä kolme kerrosta kiinteitä silmukoita. Seuraavalla kerroksella tee kavennus peukalon keskellä virkkaamalla kaksi keskimmäistä silmukkaa yhteen. Toista edellinen kerros vielä 2 kertaa. Virkkaa vielä neljä kerrosta kiinteitä silmukoita.
Kun olet seuraavan kerran lapasten toisessa reunassa (siinä, jossa ei ole peukaloa), virkkaa ketjusilmukka ja seuraavaan silmukkaan pylväs. Jatka koko kerros pylväitä ja tee piilosilmukka kerroksen alussa tehtyyn ketjusilmukkaan. Tee 2 ketjusilmukkaa ja virkkaa pylväisiin vuoron perään etukohopylväs ja takakohopylväs. Ohje kohopylväisiin löytyy VirkkausKoulusta. Sulje kerros piilosilmukalla toiseen ketjusilmukkaan. Toista edellinen kerros vielä 4 kertaa. Katkaise ja päättele lanka.

Peukalo

Virkkaa peukalon aukkoon 14 kiinteää silmukkaa niin että reunoissa ja edessä keskellä virkkaat kaksi silmukkaa yhteen. Aukossa on 5 + 10 kiinteää silmukkaa ja lisäksi reunoissa kannattaa napata ”ylimääräiset silmukat”, jotta reunoihin ei jää reikiä. Virkkaa spiraalina kiinteitä silmukoita kunnes peukalon korkeus on 5 cm. Jatka virkkaamista ja tee joka kerroksella molemmissa reunoissa kavennus. Katkaise lanka ja vedä koukun tai parsinneulan kanssa lanka jäljellä olevista silmukoista läpi, kiristä ja päättele langanpää.

Tee toinen samanlainen lapanen, mutta jätä peukalolle aukko nyt toiseen reunaan lapasta. 

Lapaset on kivan ”jämptit” ja ihanan pehmeät. Mä tykkään vihreästä ja nämä salvianvihreät asusteet on musta tosi kivat. Mitä tykkäät? 
Ei muuta kuin ylös, ulos ja lenkille - nautitaan talvesta!
2 kommenttia

  1. Juuri tarpeelliset lapaset viekattuna vielä.

    VastaaPoista
  2. Marjukka/VirkkausKoukussa8. helmikuuta 2023 klo 6.55

    Yllättävän kivat näistä tuli virkattuna. Olen nyt käyttänyt lapasia muutaman viikon ja tosi kivat ja pehmeät ovat käytössä.

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig