Uusi vuosi ja uudet värit

Tärkeimmät tekijät lankavalinnoissani ovat materiaalin tuntuma ja väri. Entä minkälaisia värejä meillä on luvassa ensi vuonna? Useat tahot julkaisevat omat vuoden värinsä. Tunnetuin näistä on väri-instituutti Pantone. Varsinkin Pantonen vuoden väri näkyy niin muodin kuin teollisuudenkin värivalinnoissa. 

Yhdysvaltalainen Pantone on perustettu vuonna 1963 ja vuoden väri on valittu jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Alkavan vuoden 2022 väriksi Pantone on valinnut värin 17-3938 Very Peri. Värin kuvataan symboloivan tämän hetken siirtymäkautta. ”Kun selviämme koronan aiheuttamasta eristyneisyyden ajasta, maailmamme muuttuu. Fyysinen ja digitaalinen elämä kietoutuu yhteen uudella tavalla.”


Kuva: Pantone

 

Very Peri on aivan uusi sinisen sävy, se on sinisen sävyistä iloisin ja lämpimin. Värissä rauhallinen sininen yhdistyy energiseen punaiseen. Minun silmiini se on sinertävä violetti. Tämä väri voisi olla kaunis ohuesta langasta virkatussa huivissa. 

Filcolanan unelmankevyt Tilia-lanka on sekoitus kid mohairia ja silkkiä. Tilian väri Blue Violet on aika lähellä Very Peri-väriä. Väri on kaunis, mutta tuskin pääsee silti minun vaatekaappiini. Olen aina vähän vierastanut violettia.

 

Kuva: Filcolana

 

Kansainvälinen maalien valmistaja Dulux on myös julkaissut ensi vuodelle oman vuoden värinsä. Se on hennon vaaleansininen "Bright Skies". Väri on ilmava ja raikas, ehkä vähän utuinen. Tämä alkaa jo miellyttää minun silmääni, oikein kaunis ja rauhoittava väri.


Kuva: Dulux

 

Tästä väristä voisi virkata jotain pienelle vauvalle, niin suloinen se on. Langaksi sopisi ihanan pehmeä bambulanka Blend Bamboo ja sen värisävy 6007 vaalea siniharmaa.

kuva: Lankava


Tikkurila ennusti vaaleansinisen tuloa jo viime vuonna. Sen vuoden 2021 väri oli Cumulus Y354. Cumuluksen kuvattiin olevan rauhoittava ja valoisampaa tulevaisuutta ilmentävä väri. Voisiko tässä sanoa, että mitä suomalaiset edellä, sitä…😉

 

Vuoden väri Y354 Cumulus
Kuva: Tikkurila


Tikkurilan ensi vuoden väri on lämmin ruskea L478 Tuulihaukka. Väriä kuvaillaan näin; ” Nimensä Tuulihaukka on saanut linnulta, joka elää kahden kodin välillä. Mukanaan haukka kuljettaa jotain kummastakin paikasta. Myös me ihmiset rakennamme kotimme niistä hetkistä, joita olemme saaneet kokea. Kaikki, mitä rakastamme, kulkee mukanamme kotiin.” Onpa kauniisti sanottu! Väri on lämmin ruskea, jossa on ripaus viileää punaista. Se on hyvin voimakas ja intensiivinen.


Kuva: Tikkurila


Tätä väriä voisin käyttää monessakin paikassa. Sisustukseen väri tuo kivasti lämpöä ja myös kontrastia. Minulla on itse asiassa kotona työhuoneessani tummanruskeat verhot. Väri on yllättävän lähellä tuota Tuulihaukkaa.

 Virkattuna tämä väri olisi ihana hiukan pörröisenä villatakkina vaikka Drops Sky langan uutuusväristä kuuma kaakao.


Kuva: Drops Design


Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten nämä värit näkyvät ensi vuoden aikana niin vaate- kuin sisustusmuodissakin. Mitä ajatuksia ensi vuoden värit Sinussa herättävät?

Värikästä uutta vuotta!

Marjukka


Lähteet:

www.pantone.com

www.dulux.co.uk

www.tikkurila.fi


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig