Tee se itse - kiva kesäkassi

 Tein viime keväänä useamman korikassin - niistä taisi tulla aika kivoja, kun itselleni ei jäänyt yhtään.

 Korimainen kesäkassi on minusta kätevä - sinne voi sujauttaa pienen laukun, jossa on ne tärkeimmät tavarat ja lisäksi mukana kulkee vesipullo, aurinkolasit, kesähuivi ja muuta tarpeellista tilpehööriä, jota jostain syystä kesäisin tarttuu enemmän matkaan kuin talvella. Mistähän se johtuu? Minulle riittää talvella hyvin pikkupussukka ja kesällä tavaraa on niin paljon, että aina pitäisi olla vähän isompi laukku mukana. Nyt innostuin kesää odotellessa tekemään kesäisiä korikasseja - tässä niistä ensimmäinen.


 

 

Kokeilin vähän erilaista kuosia ja uutta lankaa. Aiemmat olen tehnyt puuvilla-ontelokuteesta (ohje löytyy täältä), nyt kokeilin ministeri-ontelokudetta. Se on 100% polyesteriä, sopii erittäin hyvin virkattavaksi. Lanka on puuvillaan verrattuna vähän kiiltävää. Se on helppo pestä ja pitää puhtaana.

Virkkasin laukun simpukkakuviolla. Simpukkakuvio virkattuna hivenen kiiltävällä langalla tekee laukkuun söötin pitsimäisen pinnan.
Tarvikkeet:

rulla ministeri-ontelokudetta
vaneripohja 10 x 25 cm tai vaihtoehtoisesti keinonahkainen laukunpohja
bambusangat, 18 x 12 m
virkkuukoukut nro 4 ja 7
Vihje: Polta langan päät nopeasti ennen päättelyä, niin ne eivät lähde purkautumaan.
 
1. krs
Aloita virkkuukoukulla nro 4. Virkkaa kiinteitä silmukoita laukkupohjaan. Aloita kaksi reikää kulmasta, virkkaa kulmiin 3 kiinteää silmukkaa yhteen reikään, päätyyn keskelle 2 kiinteää silmukkaa yhteen reikään ja muihin yksi kiinteä silmukka per reikä. Päätä kerros virkkaamalla piilosilmukka aloitussilmukkaan. Vaihda virkkuukoukkuun nro 7.

2. krs 
Virkkaa kiinteä silmukka, hyppää kahden silmukan yli, tee seuraavaan silmukkaan viisi pylvästä, hyppää kahden silmukan yli, *tee kiinteä silmukka, hyppää kahden silmukan yli, tee viisi pylvästä, hyppää kahden silmukan yli*, toista * *-väliä kunnes olet kerroksen lopussa, sulje kerros piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.

3. krs
Virkkaa kolme ketjusilmukkaa (vastaa pylvästä) ja kaksi pylvästä samaan kiinteään silmukkaan, *tee kiinteä silmukka seuraavan pylväsryhmän keskimmäiseen pylvääseen, tee viisi pylvästä seuraavaan kiinteään silmukkaan (edellisen kerroksen pylväsryhmien väliin)*, toista * * -väliä kunnes olet kerroksen lopussa, virkkaa lopuksi kaksi pylvästä samaan kiinteään silmukkaan, mihin virkkasit kerroksen alussa kolme ketjusilmukkaa ja kaksi pylvästä (nyt siinä on viisi pylvästä samassa silmukassa), sulje kerros piilosilmukalla kolmanteen ketjusilmukkaan.

4. krs
Virkkaa *viisi pylvästä seuraavaan kiinteään silmukkaan (kahden pylväsryhmän välissä), virkkaa kiinteä silmukka seuraava viiden pylväsryhmän keskimmäiseen pylvääseen*, toista * *-väliä kerros loppuun ja sulje kerros piilosilmukalla piilosilmukkaan, josta kerros alkoi.

Toista kerroksia 3 ja 4 kunnes korkeus on 24 cm. 
Virkkaa kerros kiinteitä silmukoita ja virkkaa samalla kahvat kiinni kummallekin puolelle laukun keskelle. Laukun sanka jää kiinteiden silmukoiden sisään.

Viimeistele laukku virkkaamalla kerros piilosilmukoita.

Laukun korkeus on 26 cm ja leveys 35 cm. Jos haluat laukusta leveämmän, lisää alussa reikiin virkattavia silmukoita tasaisin välein.

6 kommenttia

 1. Mistä voi ostaa vaneri pohjan👒

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Helmien Talo ja Lankava myy vaneripohjia. T. Marjukka/VirkkausKoukussa

   Poista
 2. Ihania laukkuja! Itselleni käsi ei anna virkata. Unelmoin vain noista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi, jos kätesi ei kestä virkkaamista. Kivoja kesäkasseja löytyy myös verkkokaupasta. T. Marjukka/VirkkausKoukussa

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig