Virkatut kestovanulaput

 Joko Sinä käytät kestovanulappuja? Minä olen käyttänyt noin vuoden verran ja tykkään niistä. Tavallisia vanulappuja käytän vain kynsilakan poistamiseen.Jos olen päivisin ihmisten ilmoilla, käytän kevyttä värivoidetta ja poskipunaa, joten naama on syytä puhdistaa illalla vettä järeämmällä aineella. Puhdistan kasvoni puhdistuskakulla, jonka jälkeen kostutan kestovanulapun lämpimällä vedellä ja pyyhin sillä kasvot. Pesen pikaisesti kestovanulapun valkoisella marseille-saippualla ja laitan kuivamaan. Pesen kestovanulaput ennen seuraavaa käyttöä pesukoneessa joko 40 tai 60 asteessa muun pyykin mukana.

 


Tein uusia kukkakuvioisia kestovanulappuja. Lankana käytin Himalaya Deluxe Bamboo -lankaa. Siinä on 60% bambua ja 40% puuvillaa. Lanka on pehmeää, mutta kuitenkin hiukan tiukkakierteisempää kuin monet muut bambulangat, joten sitä on ehkä hiukan helpompi virkata. Värisävyjä löytyy useita ja niissä on aika makeita vaihtoehtoja. Minä valitsin värit tummanharmaa, vaalea kanerva ja kanerva. 


Ohje:

Virkkuukoukku 3,5

Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja sulje kerros piilosilmukalla. 

Virkkaa 2 kjs, *ks, kjs*, toista * * -väliä vielä 8 kertaa, sulje kerros ps:lla.

Virkkaa 2 kjs ja 2 pylvästä yhteen, 3 kjs, *3 p yhteen, 3 kjs*, toista * *- väliä 8 kertaa, sulje kerros piilosilmukalla.

Tee kjs ja *ks alla olevan kolmen yhteen virkatun pylvään ympäri, 3 ks:aa ketjusilmukkaketjuun*, toista

 * *-väliä vielä 9 kertaa. Sulje kerros ps:lla.

Virkkaa kjs ja ks jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. Sulje kerros ps:lla. Katkaise ja päättele lanka.

Jos haluat kestovanulapusta isomman, tee vielä kerros tai kaksi  kiinteillä silmukoilla. Tee lisäys 7 silmukan välein.


 

Kerässä on 100 grammaa lankaa, joten yhdestä kerästä tekee hurjan määrän kestovanulappuja. Jotta loppu lanka ei mene hukkaan, voit tehdä samasta langasta myös tiskirättejä.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig