Täydellisen kesähatun metsästys - olisiko se tässä?

 Jos olet seurannut blogiani, tiedät että virkkaamisen lisäksi toinen intohimoni on golf. Molemmat ”lajit” kehittävät kärsivällisyyttä… omalla kohdallani siinä onkin melkoisesti kehitettävää😅.

Golfkenttä on aukea paikka ja kierros kestää noin neljä tuntia - varsinkin aurinkoisella säällä joku päähine antaisi mukavaa suojaa auringon porotukselta. Jos virkkaan paljon laukkuja , niin hatut ovat hyvä kakkonen. Niitä on nytkin keskeneräisenä ”keskeneräisten töiden korissa” ainakin yksi. Purkanut olen ainakin kymmenen tekelettä. Ostanutkin olen useamman, mutta yksikään ei tähän mennessä ole ollut Se hattu🤩. Täydellisen kesähatun metsästys siis jatkuu…

 


Googlailin taas tapani mukaan virkkausohjeita ja silmiini osui Meillä kotona-sivuston panamahatun ohje. Viimeisessä Novita-lehdessä oli samantapainen lasten hatun ohje. Jo se näytti houkuttelevalta ja mietin, että saisinko sen muokattua omaan melko paljon isompaan päähän sopivaksi. Siksi innostuin tästä nyt vaikka olen ohjeeseen törmännyt aiemminkin. 

Ohjeen hattu virkataan kaksinkertaisesta hamppulangasta. Minulla sattui olemaan vähän hamppulankaa kotona - ei riittävästi - ja lanka tuntui melko karkealta. Monissa virkkaamissani hatuissa on ollut se vika, että ne ovat liian lötköjä, lieri ei pysy ylhäällä. Hamppulanka olisi puuvillalankaa ryhdikkäämpää, mutta sitä ei ollut riittävästi ja kärsivällisyys ei nyt antanut periksi… piti päästä heti hommiin. 

 


Olin juuri tilannut ihanaa vihreää pellavalankaa, joten päätin kokeilla sitä. Olen aiemmin tehnyt kotimaisesta Veera pellavalangasta laudeliinoja. Niihin voit tutustua täällä ja täällä. Nyt olin hankkinut lankaa kesäkassia varten, mutta sitä oli niin paljon, että kyllä siitä hattuunkin riittäisi.

 

 

 

Ohje on tosi helppo. Mitä muuten tarkoitan kun sanon, että ohje on helppo? Minulle helppo ohje tarkoittaa sitä, että ohjetta on selkeä lukea. Se on tarpeeksi yksityiskohtainen, jotta ohjeen perusteella on helppo virkata vähän haastavampikin työ.  Tämä oli sellainen - hyvin pystyi katsomaan telkkaria virkatessa… eikä sakkokierroksiakaan tullut.Virkkasin hatun yksinkertaisesta pellavalangasta virkkuukoukulla nro 5 ohjeen mukaan. Hattu on hiukan väljä, joten tein toisen hatun vähän vaaleamman vihreästä langasta ja käytin virkkuukoukkua nro 4. Siitä tuli hivenen pienempi. Kuvissa hatun väriä on vaikea erottaa, mutta vaaleammassa ja siis pienemmällä koukulla tehdyssä on virkattu tummemman virheä raita.

Veera pellavalanka tuntuu tosi hyvältä ja laadukkaalta langalta. Hattuun se oli mukavan jämäkkää - kokeilen sitä varmasti myös vähän perinteisempään lierihattuun. Muutakin aion siitä kokeilla - kesäkassin jo mainitsinkin. 


 

Tämmönen siitä tuli… mitä pidät? Olisiko tämä Se hattu? 

 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig