Kaunista kotiin - "patteripiilo"

 Kirjoitin hiljattain valmistautumisestani jouluun. Kerroin jouluvaloille viime vuonna tekemästäni "patteripiilosta". Nyt minulta on kyselty, että mikä ihmeen patteripiilo😄. No, katsoppa kumpi näistä on sinusta nätimpi?

 


Patteripiilo on pattereilla toimivan valoköynnöksen patterirasian päälle virkattu pussi. Läpinäkyvä patterirasia, josta kirjavat patterit loistavat läpi, ei välttämättä ole se kaikkein kaunein koriste keskellä jouluasetelmaa. Rasialle voi virkata patteripiilon sopivasta väristä ja rasia katoaa taustaan tai ainakin näyttää paljon nätimmältä.


Tässä ohje:

Käytin lankaa Diamond Cotton 50g Hjertegarn. Muukin vastaava merseroitu puuvillalanka sopii hyvin. 

Virkkaa nron 2,5 virkkuukoukulla 41 ketjusilmukkaa. Sulje ympyräksi piilosilmukalla. 

1. kerros: Tee  5 pylvästä (=simpukka) kolmanteen ketjusilmukkaan (hyppää yli 2 ketjusilmukka), hyppää yli 2 ketjusilmukkaa ja tee seuraavaan kiinteä silmukka, hyppää yli 2 ketjusilmukkaa ja tee seuraavaan simpukka. Jatka näin kerros loppuun. Tee lopuksi piilosilmukka aloitussilmukkaan (silmukkaan, josta kerros alkoi). 

2. kerros: Tee 4 ketjusilmukkaa, seuraavaksi kiinteä silmukka ensimmäisen simpukan keskimmäiseen silmukkaan. Tee kaksi ketjusilmukkaa ja pylväs simpukoiden välissä olevaan kiinteään silmukkaan. Tee kaksi ketjusilmukkaa ja kiinteä silmukka seuraavan simpukan keskimmäiseen pylvääseen. Jatka kerros loppuun ja sulje kerros piilosilmukalla alun toiseen ketjusilmukkaan. 

3. kerros: Tee 5 pylvästä edellisen kerroksen kiinteään silmukkaan, joka on 1 kerroksen simpukan keskimmäisen pylvään päällä. Eli simpukat tulevat päällekkäin. Tee kiinteä silmukka simpukoiden välissä olevaan pylvääseen ja seuraava simpukka taas edellisen kerroksen simpukan päälle. Jatka kerros loppuun ja sulje kerros piilosilmukalla silmukkaan, josta kerros alkoi.

Toista kerroksia 2 ja 3 kunnes sinulla on simpukkakerroksia yhteensä 8. Viimeinen kerros on simpukkakerros. Päättele langat ja ompele alareuna kiinni.

 


 

Jos haluat patteripiilosta tiiviimmän, niin voit tehdä sen lomittaisilla simpukoilla. Olen aiemmin tehnyt samalla mallilla ruukunsuojuksen, ohje löytyy täältä.

 

 


 

Mukavia piilotushommia😉 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig