Pakettikortteja valkoisesta savesta

Aloitin jouluun valmistautumisen tekemällä pakettikortteja ilmakuivuvasta valkoisesta savesta. Koristeet on helppo tehdä, joten niitä voi askarrella vaikka lasten kanssa yhdessä.Tarvitset 

- valkoista ilmakuivuvaa savea
- hamppu- tai juuttinarua 
- kaulin
- muotti, halkaisija n. 5 cm tai terävä veitsi, pieni piparimuotti esim. tähti
- pilli tms.
- kirjainmeistit
- lyijykynä


Kaulitse savi reilu 0,5 cm paksuiseksi. Ota muotilla ympyröitä tai muita kuvioita savesta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää esimerkiksi terävää veistä tai piparkakkumuotteja.
 

Narua varten saat tehtyä siististi reiän pillillä. Pilli nappaa näppärästi reiän sisuksen pois. Pillin kannattaa olla sellainen vähän isompi, että reiästä mahtuu naru läpi.
Seuraavaksi koristele savilätkät painamalla kirjainmeisteillä jouluisia sanoja tai tekstejä. Meisti on työkalu, jolla tehdään vasaralla tms. lyömällä jälkiä metalliin, nahkaan tai muuhun materiaaliin. Kutsutaan myös punsseliksi tai pakotusleimasimeksi.
Tähtiin tein kuvioita kaulitsemalla kevyesti molemmilta puolilta pitsiliina tähden päällä.
Sitten jätetään savilätkät kuivumaan. Vuorokauden kuluttua lätkät olivat sen verran kuivuneet, että sain vahvistettua tekstit lyijykynällä. Kokeilin myös permanent-tussia, mutta sen kanssa tekstistä tuli minun makuuni liian tumma. Lopuksi solmin ripustusnarun. Tarvittaessa reunoja voi hioa varovasti hiekkapaperilla. 

Näitä voi ripustaa joulukuuseen, erilaisiin jouluasetelmiin tai joulupakettia koristamaan.Viikonloppuna meillä ripustetaan jouluvalot. Minä kuulun siihen koulukuntaan, että jouluvalot laitetaan vasta ensimmäisenä adventtina. Olen kyllä niitä jo kaivannut, kun täällä Etelä-Suomessa on niin pimeää.
 
Mukavaa ensimmäistä adventtia!
MarjukkaEi kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig