Pikkujoululaukku

Piakkoin on pikkujouluaika ja minun teki mieli jotain uutta piristystä asuun. Uusi laukku on aina paikallaan😅. Jos olet lukenut blogiani, tiedät että teen koko ajan uusia laukkuja. Nyt siis taas yksi lisää…

Jouluiseen asuun sopii hyvin huovutettu materiaali ja juhlalaukusta kun on kyse, niin koko voisi olla pieni. Virkkasin laukun Fritidsgarn-langasta, jota olen käyttänyt huovutusjutuissa paljon. Lanka huopuu kauniisti. Laukkuun tarvitaan kaksi kerää lankaa ja virkkuukoukku nro 7.

Virkkaa 31 ketjusilmukkaa. Jätä yksi ketjusilmukka kääntymistä varten ja aloita seuraava kerros toisesta ketjusilmukasta. Virkkaa 30 kiinteää silmukkaa. Virkkaa kiinteitä silmukoita edestakaisin kunnes korkeus on 27 cm. Virkkaa joka kerroksen alkuun ketjusilmukka.

Kappaleen mitat on n. 32 x 27 cm. Taita kappale kahtia taittamalla pidempi sivu ja ompele reunat kiinni. Laukun koko on nyt 27 x 16 cm. Virkkaa toiseen reunaan läppää varten 27 silmukkaa. Virkkaa ensin kolme kerrosta, sen jälkeen tee kavennus jokaisen kerroksen alussa; virkkaa ensin kaksi piilosilmukkaa ja jatka kerros loppuun kiinteillä silmukoilla. Virkkaa kerroksen loppuun yksi piilosilmukka. Piilosilmukoiden päälle ei virkata seuraavalla kerroksella. Kun jäljellä on kolme silmukkaa virkkaa neljä ketjusilmukkaa, hyppää keskimmäisen silmukan yli ja tee kiinteä silmukka viimeiseen silmukkaan.  Virkkaa lopuksi koko läpän reuna kiinteillä silmukoilla. Reunasta tulee suorempi ja keskellä oleva kiinnityslenkki ”vahvistuu”.

Tee vielä jostain toisesta väristä (tai useammasta) ketjusilmukkaketju, pituus noin 130-140 cm. Tee ketjusta mielummin liian pitkä kuin liian lyhyt. Huovutetun narun voi katkaista saksilla.
Ompele laukun sisään muovipussi ja huovuta sekä laukku että ketjusilmukkaketju pesukoneessa. Valitse pikaohjelma 20 min, lämpötilaksi 40 astetta  ja linkous 1200 kierrosta/min. Laita mukaan muutama froteepyyhe. Käytä pesuainetta. Ohjelman jälkeen muotoile laukku ja ketju. Ketjua voi vähän venytellä ja rullata käsien välissä. Toista käsittely - jos tarpeen, parikin kertaa. Oma laukkuni ”peseytyi” kolmesti ja ketjut kahdesti.

 


Valmiin laukun mitat on 21 x 12 cm. Taita naru kahtia ja työnnä keskiosa laukun läpän kiinnitysrenkaan läpi. Työnnä narun päät narun lenkistä läpi, kierrä narut laukun ympäri ja tunge narun päät haluamallasi tavalla joko lenkistä läpi tai narujen alle.

Tee laukkuun useampi erivärinen nauha, niin saat siitä eri asuihin sopivan. Huovutetun narun tilalle voi vaihtaa myös vaikka silkkinauhan. Laukku voisi olla hauska myös kirkkaan värisenä ja aivan erivärinen naru…

Hauskaa pikkujouluilua 💃🏼🎄!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig