Kaunista kotiin - sydänjoulukoriste

Minulta on kyselty, että mistä minä keksin kaikki ideat ja uudet ohjeet. Ideoita syntyy paljonkin, mutta se konkretia niiden ideoiden ympärille onkin vähän haastavampi juttu. Monet ideat ovat oikeastaan tuttuja esineitä tai tavaroita, joista alkaa miettiä, että voisiko tuon tehdä virkkaamalla. Pöhköimmät jutut muhivat vielä, mutta varsinkin erilaisia laukkuja kokeilen mielelläni.

Varsinainen päivätyöni on hyvin säänneltyä ja olenkin erittäin pedantti, joku voisi jopa väittää nipoksi🙄. Virkkausideoiden pyörittely päässä on todella rentouttavaa vastapainoa. Välillä työjuttuihin tulee virkatessa ahaa-elämyksiä. Kun kädet heiluttaa koukkua, aivot pääsevät jotenkin luovaan lentoon.Kun saan idean jostain jutusta, niin kuin nyt virkatusta ja huovutetusta sydämestä, lähden etsimään netistä googlaamalla, josko löytyisi kiva ohje. Miksi käyttää kauheasti aikaa, jos joku on jo keksinyt? Mieleistäni sydäntä ei löytynyt, joten virkkuukoukku ja sopiva lanka esiin ja testaamaan. 

Minulla on ohjevihko, joka on yleensä lähettyvillä, joten siihen saa raapustettua mitä milloinkin tulee tehtyä. Ja kun menee pieleen, henkselit yli.
Joskus kun tulosta ei meinaa syntyä, jää jäljelle vain kasa henkseleitä. Joskus, niin kuin nyt, henkselit jää vähiin ja onnistumisen ilo on iso.


7Tässä ohje suloiseen sydämeen;

Sandnes Garn Fritidsgarn tai joku muu vastaava hyvin huopuva villalanka
Virkkuukoukku nro 6 tai 7

Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja ensimmäiseen ketjusilmukkaan kaksi pylvästä, käännä työ.
Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa (=pylväs) ja pylväs samaan silmukkaan, pylväs, 2 pylvästä samaan silmukkaan, käännä.Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja pylväs ensimmäiseen silmukkaan, 3 pylvästä, 2 pylvästä samaan silmukkaan, käännä.

 


Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja pylväs samaan silmukkaan, pylväs, kiinteä silmukka, käännä.Virkkaa ketjusilmukka (=kiinteä silmukka), seuraavaan silmukkaan kiinteä silmukka, pylväs ja piilosilmukka reunassa olevaan ylempään ketjusilmukkaan, katkaise lanka ja vedä läpi silmukasta. Lankaa ei tarvitse päätellä.Aloita toisesta reunasta; kaksi ketjusilmukkaa, pylväs, pylväs, kiinteä silmukka, käännä.
Ketjusilmukka, kiinteä silmukka, pylväs ja piilosilmukka reunaan ylempään ketjusilmukkaan. Katkaise lanka ja vedä silmukasta läpi.
Tee toinen samanlainen sydän ja ompele ne yhteen. Langanpätkät voi jättää sydämen sisään. Jätä yksi langanpätkä vähän pidemmäksi, niin voit ommella sillä sydämet kiinni toisiinsa. Jos haluat vähän pulleamman sydämen, tunge sisään ennen sulkemista vähän samaa tai ainakin samanväristä lankaa.

Huovuta sydän pesukoneessa; 40 astetta, linkous 1200 kierrosta ja pikaohjelma (20 min). Oio sydäntä ja toista pesukonekäsittely vielä kerran tai kaksi. Muotoile sydän kosteana. Kiinnitä sydämeen juuttinaru tai jokin muu mieleisesi lanka ripustuslenkiksi. Sydän on ihana lahjapaketin päällä koristeena tai vaikka joulukuusenkoristeena. Minä suunnittelin, että laittaisin punaisia tai valkoisia sydämiä pieneen joulukuuseen koristeeksi - eikä muuta. Mihin sinä laittaisit näitä?

Sydämellistä joulunodotusta❤️🧡💚!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig