Kaunista kotiin - huovutetut tossut tuolille

 Tein keväällä sekä työtuoliini että keittiön pöydän tuoleihin tossukat suojaamaan parkettia. Tossukat ovat olleet käytössä tosi hyvät, mutta työtuolin tossukat tein niin ohuesta langasta, että ne menivät puhki. Teen osan viikosta töitä kotona, joten työtuoli on ollut kovassa käytössä. Nyt mietin, että jos tekisin ne huovuttamalla, niin ne kestäisivät varmaankin paremmin.
Löysin kauniin maitosuklaan ruskeaa villalankaa vajaan kerän kätköistäni. Lanka on Sandnes Garn Easy -lankaa. Se on 100% paksua villaa ja sopii huovutettavaksi. Keräkoko on 50 g/51 m. Joku muukin vastaava paksu villalanka sopii mainiosti. 

Tämä lanka osui tosi kauniisti työhuoneen maton väreihin. Siitä siis!

Virkkasin koukulla 7 ihmesilmukkaan 7 kiinteää silmukkaa. Tuolin jalat ovat ohuet, joten seuraavaksi virkkasin reunan kuten korin reuna. Ohje löytyy täältä. Sitten virkkasin kiinteitä silmukoita spiraalina, kunnes korkeus näytti hyvältä. Tungin tossukoiden sisään pienet muovipussista leikkaamani palat ja ompelin me muutamalla pistolla kiinni. Seuraavaksi tossukat lähtivät pesukoneeseen parin froteepyyhkeen kanssa, pesuainetta ja kaksi kertaa 20 min pikaohjelma, 40 astetta ja linkous 1200 kierrosta.

Tossukat kutistuivat mukavasti, joten pujotin ne suoraan pesukoneesta paikalleen ja venyttelin niitä samalla vähän, että sain ne mahtumaan.

Tossukoita virkatessa mittaa tuolin jalan paksuus ja virkkaa tossukoista hiukan leveämmät. Lanka kutistuu 10-30% huovutettaessa, mutta huovutettua tuotetta voi hiukan venyttää kosteana. Kun lopputulos on sellainen, että se juuri ja juuri menee paikalleen, tossukat pysyvät paremmin paikallaan käytössä.

Jukra, näistähän tuli ihan hyvät😊! Nämä itse asiassa liukuvat paremmin lattialla kuin vanhat puuvillalangasta virkatut. Taitaa mennä keittiön tuolien tossukatkin kohta vaihtoon…


2 kommenttia

  1. Tosi kivat ja just nätit tuohon paikkaan. Oikeastaan söpöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ne on niin näppärät, kun parketti säästyy naarmuilta.

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig