Kiva arkilaukku ontelokuteesta

 Tein viime kesänä pussukan ontelokuteesta ja siitä tulikin aikamoinen hitti - ja samanlainen pussukka eri väreissä on nyt useamman ystäväni käytössä. Nyt sain pyynnön tehdä pussukasta laukun ja hämmästyin itsekin kuinka kiva siitä tuli - kiitos ideasta lähtee tässä samalla asiakkaalleni❤️
Tarvikkeet

Ontelokudetta mieleisessäsi värissä, tässä Lankavan mini-ontelokude, väri turkoosi
vetoketju 18-20 cm
liipasinlukko
2 pientä d-lenkkiä
10 mm levyistä nahkahihnaa noin 110 cm
2 ruuviniittiä tai sisarniittiä


Ohjeen pussukkaan löydät täältä. Muokkaa ohjeen aloituksen ketjusilmukkamäärää sen mukaan minkä paksuista ontelokudetta ja virkkuukoukkua käytät. Valmis laukku on noin 15 cm korkea ja 21 cm leveä.
Alkuperäisessä pussukan ohjeessa olen käyttänyt sisarniittejä nahkahihnan kiinnittämiseen. Nyt käytin ruuviniittiä. Ruuviniitin etu on se, että se on avattava. Hihnan saa irrotettua esimerkiksi pesun ajaksi. Jos käytät ruuviniittiä, muista välillä kiristää ruuvia - se saattaa ajan myötä vähän löystyä.

Kiva raidallinen kuvio laukkuun syntyy virkkaamalla silmukat edellisen kerroksen takareunaan. Ontelokude on melko paksua ja jämäkkää, näin virkkaamalla laukusta tulee myös vähän ”pehmeämpi”.
Vetoketju kannattaa kiinnittää ennen pohjan ompelua.  Tässä laukussa vetoketju on hivenen liian lyhyt, mutta värisävy oli niin täydellinen, että valitsin silti tämän hivenen lyhyen ja ompelin osan reunasta kiinni.Aurinkoisia kesäpäiviä!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig