Kesäkassi Raffiasta

Raffia on hauska materiaali. Tein siitä alkukesästä bucket hatun ja olen mietiskellyt minkälaisen kassin tekisin hatun kaveriksi. Jotain simppeliä ja kesäistä sen pitäisi olla, mutta haluaisin laukkuun jonkun kivan jujun. Tätä laukkua olen tehnyt monta viikkoa - purkanut ja aloittanut alusta. Yllättävän hyvin Raffia on kestänyt jatkuvaa purkamista ja virkkaamista. Kesälomalla vihdoin sain juonesta kiinni ja laukku löysi muotonsa. Minulla on usein idea minkälaisen haluaisin valmiin työn olevan - lanka ei aina taivu ajatukseen, oikeita mittasuhteita pitää etsiä ja se tarkoittaa purkamista… Tässä laukku nyt kuitenkin on valmiina - ei kovin iso, mutta ei ihan pienikään. Rento kesäkassi kukkasilla somistettuna - mitä pidät?Tarvikkeet

4 kerää Raffia-viskoosiniintä, väri 05 vihreä
virkkuukoukku nro 4

Ohje

Aloita virkkaamalla 35 ketjusilmukkaa koukulla nro 4. Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita ketjusilmukkaketjuun ympäri. Virkkaa kummassakin päässä 3 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan. Eli kun ketjusilmukkaketju on valmis, aloita toisesta ketjusilmukasta ja virkkaa 33 kiinteää silmukkaa. Virkkaa viimeiseen silmukkaan kolme kiinteää silmukkaa ja jatka ketjusilmukkaketjun toista reunaa ja virkkaa 33 kiinteää silmukkaa. Virkkaa päähän kolme kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan. Jatka spiraalina ja tee aina edellisen kerroksen kolmen silmukan keskimmäiseen kolme kiinteää silmukkaa molemmissa päissä. Toista yhteensä 5 kerrosta.

Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita kunnes työn korkeus on 25 cm. Katkaise ja päättele lanka.

Aloita kukkakerros; Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja sulje piilosilmukalla ympyräksi. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja virkkaa pallosilmukka. Pallosilmukka virkataan näin:

*Ota lanka koukulle, vie koukku silmukasta läpi, ota lanka koukulle, vedä koukku silmukasta.* Toista **-väliä vielä kolme kertaa, koukulla on nyt seitsemän langankiertoa. Ota vielä kerran lanka koukulle ja vedä koukku kaikista koukulla olevista lankasilmukoista läpi. Tee vielä ketjusilmukka kiinnittämään pallo. Kun otat langan koukulle, vedä lankaa hiukan pidemmäksi. Kannattaa vetää juuri sen verran, kuin itselle tuntuu luonnikkaalta, silloin tulee joka kerran vedettyä saman verran ja palloista tulee saman kokoisia. Video-ohje löytyy VirkkausKoulusta.Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja tee piilosilmukka ketjusilmukkaympyrään. Tee kaksi ketjusilmukkaa ja pallosilmukka, kaksi ketjusilmukkaa ja kiinteä silmukka ympyrään. Jatka näin, mutta kiinnitä kolmas pallosilmukka laukun reunaan kiinteällä silmukalla.  Tee seuraava pallosilmukka (pallosilmukkaa ennen ja jälkeen tehdään aina kaksi ketjusilmukkaa ja pallon jälkeen tehty kiinnitetään kiinteällä silmukalla ympyrään) ja kiinnitä se laukkuun jättämällä 4-5 silmukkaa väliin. Kukista tulee vähän eri kokoisia, joten jätä sopiva määrä silmukoita väliin, jotta kukat asettuvat kauniisti. Virkkaa vielä yksi pallosilmukka. Ensimmäinen kukka on valmis ja se on kiinnitetty kahdesta kukan terälehdestä laukkuun. 
Seuraavat kukat: Virkkaa nyt 11 ketjusilmukkaa ja tee piilosilmukka kuudenteen silmukkaan jolloin muodostuu ketjusilmukkaketju, jonka päässä on ympyrä. Kukka virkataan ympyrään. Tee kaksi ketjusilmukkaa, pallosilmukka ympyrään ja kaksi ketjusilmukkaa ja tee kiinteä silmukka ketjusilmukkaketjun (=viisi ketjusilmukkaa, jotka tehtiin ennen ympyrää) toiselle puolelle. Tee kaksi ketjusilmukkaa ja pallosilmukka. Kiinnitä pallosilmukka edellisen kukan viidenteen terälehden kärkeen kiinteällä silmukalla. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja kiinteä silmukka ympyrään. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa, pallosilmukka ja kiinteä silmukka laukkuun samaan silmukkaan kuin edellisen kukan terälehti on kiinnitetty. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa, pallosilmukka ja kiinteä silmukka laukkuun (jätä väliin 5-6 silmukkaa). Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka ympyrään. Virkkaa vielä kaksi ketjusilmukkaa, pallosilmukka, kaksi ketjusilmukkaa ja kiinteä silmukka ympyrään. 

Jatka virkkaamalla kukkia koko laukun ympäri. Viimeisen kukan viimeinen terälehti kiinnitetään kiinteällä silmukalla ensimmäisen kukan toiseen terälehteen. Sovita kukkien kiinnitys laukkuun sopivin välein. Minulla kukkia tuli yhteensä 14. 
Siirry piilosilmukalla kukan seuraavan terälehden kärkeen. Tee kiinteä silmukka pallosilmukan kärkeeen. Tee kaksi ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka kukkien välissä olevaan ketjusilmukkaketjuun (jolla siirryttiin kukasta seuraavaan), kaksi ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka pallosilmukkaan. Jatka laukun ympäri. Kahden viimeisen kukan välissä ei ole ketjusilmukkaketjua, Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja tee kiinteä silmukka kukkien yhteen virkattujen terälehtien väliin, virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja sulje kerros piilosilmukalla ensimmäisen kukan kärkeen. 

Virkkaa ketjusilmukka. Virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen ketjusilmukkaketjuun ja kiinteä silmukka välissä oleviin kiinteisiin silmukoihin. Sulje kerros piilosilmukalla alun ketjusilmukkaan. Toista edellinen kerros. Virkkaa vielä kerros piilosilmukoilla. Katkaise ja päättele lanka.Virkkaa sankaa varten 120 ketjusilmukkaa. Käänny, jatka toisesta silmukasta ja tee kiinteä silmukka joka silmukkaan. Katkaise ja päättele lanka. Virkkaa toinen samanlainen sanka. Solmi sangat laukun yläreunaan. Laukku on valmis.

Valmiin laukun mitat: 
leveys 32 cm
korkeus 30 cm
sangan pituus solmittuna 64 cm (voit säädellä pituutta solmun paikkaa vaihtamalla)
Iloisia kesäpäiviä!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig