Kesäkassi läppärille virkkaamalla

Kesä saa mut tekemään laukkuja - vielä enemmän kuin talvella. Tällä kertaa puetaan läppäri kesäasuun. Kuljetan usein läppäriä mukana, joten hyvä läppärilaukku on todella tarpeen. Koska olen tällainen himovirkkaaja, läppärilaukkuni on tietysti ihan itse virkattu. Itse tehty on mielestäni myös kauniimpi kuin kaupan usein melko miehiset tietokonelaukut - ja väriksi saa jonkin muunkin kuin pirteän mustan.Olen aiemmin tehnyt läppärilaukun huovuttamalla - se on ollut minulla jatkuvasti käytössä ja ihan loistava. Huovutettu laukku tuntuu kuitenkin näin kesällä vähän talviselta, joten päätin tehdä kesäkassin läppärilleni. Materiaaliksi valikoitui kiva Moppari-kierrenaru. Moppari on helppoa virkata ja siitä löytyy tosi makeita värejä - mietin hillityn pellavanbeigen, iloisen keväänvihreän ja utuisen pistaasin välillä. Päädyin suloiseen pistaasiin.

Läppärini on kooltaan melko iso - 38 x 26 cm - sillä tarvitsen kannettavan, jossa on numeronäppäimistö. Ohje on isohkolle läppärille tehty, mutta voit helposti muokata ohjeen sopivaksi omalle koneellesi. Laukku virkataan kahdesta kappaleesta, jotka ommellaan yhteen. Toiseen kappaleeseen virkataan ulkoneva tasku, jossa voi säilyttää hiirtä, johtoa tai vaikka silmälasikoteloa. Tarvikkeet

2 rullaa moppari-kierrenarua, väri pistaasi
1,5 cm levyistä nahkahihnaa 120 cm + 33 cm, väri tummanruskea
Ruuviniitti tai sisarniitti
D-lenkki, leveys 2 cm
Hakalukko, leveys 2 cm

Työkalut

Virkkuukoukku nro 6 tai käsialan mukaan
Sakset
Parsinneula
Reikäpihdit
Ruuvimeisseli (ruuviniitin kiinnittämiseen)

Ohje

Virkkaa 37 ketjusilmukkaa, aloita toisesta ketjusilmukasta ja virkkaa 36 kiinteää silmukkaa (työn leveys 38 cm). Virkkaa ketjusilmukka ja 36 kiinteää silmukkaa, kunnes kappaleen korkeus on 28 cm. J. Kerros siistii reunan tasaiseksi.Tee ketjusilmukka ja jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita palan ympäri, sivulle 30 kiinteää silmukkaa, kulmaan ylimääräinen silmukka, pohjaan 36 kiinteää silmukkaa, kulmaan ylimääräinen silmukka ja toiseen reunaan 30 kiinteää silmukkaa. Yläreuna jätetään virkkaamatta. Tee toinen samanlainen kappale.

Taskua varten virkkaa 13 ketjusilmukkaa. Aloita toisesta silmukasta ja virkkaa 12 kiinteää silmukkaa. Jatka kunnes korkeus on 15 cm. Tee ketjusilmukka ja virkkaa palan ympäri kiinteillä silmukoilla; sivuun 15 kiinteää silmukkaa, kulmaan kolme kiinteää silmukkaa, alareunaan 10 kiinteää silmukkaa (kahden keskimmäisen silmukan väliin d-lenkki), kulmaan 3 kiinteää silmukkaa, sivuun 15 kiinteää silmukkaa. Käänny ja jatka virkkaamalla kiinteä silmukka joka silmukan etureunaan (46 s). Käänny, ketjusilmukka ja kiinteä silmukka joka silmukkaan. Käänny ja virkkaa vielä toinen samanlainen kerros. Päättele lanka.

Viimeistely

Ompele ensin tasku kiinni toiseen isoon kappaleeseen laukun keskelle noin 4 cm laukun alareunasta. Ompele sen jälkeen isot kappaleet yhteen. Kiinnitä olkahihna ompelemalla laukun reunoihin ja lyhyempi nahkahihna toisesta päästä laukun takapuolelle. Kiinnitä hihnan toiseen päähän hakalukko ruuvi- tai sisarniitillä.


Ompele laukun reunat parsinneulalla molempien reunan silmukoiden alta.


Laukku on valmis! Kyllä nyt kelpaa lähteä töihin kesäkeleilläkin.Virkkausiloa!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig