Kesäinen pikkupussukka ontelokuteesta

 Tein keväällä golfpussukan itselleni ja siitä tulikin melko suosittu. Olen saanut tehdä niitä sen jälkeen useampia myös ystävilleni. Vaikka tein pussukan golfkierroksia varten, siitä on tullut kätevä kesäkassi - siihen mahtuu juuri sopivasti pikkukukkaro, avaimet, puhelin ja huulipuna. Ja pussukka on helppo heittää niin golfbägiin, pyörän koriin kuin korikassiin. Jos minulla on kaupassa tuo pelkkä pussukka mukana, napsautan karabiinihaan ostoskärryyn kiinni, siinä se pysyy mukavasti shoppailun ajan. Virkkasin hiljattain washi-langasta pikkupussukoita. Tämä pussukka on melko samanlainen, mutta materiaalina ontelokude on kestävämpää ja vähän ehkä arkisemman näköistä. Käytin tähän Luomu Mini-Ellaa ja Luomu Pikku-Ellaa. Luomulangoissa värisävyt ovat tosi makeita.Yhteen pussukkaan tarvitset:
Luomu Mini-Ellaa tai Luomu Pikku-Ellaa
20 cm vetoketju
2 kpl metallirengasta, halkaisija 3 cm
Karabiinihaka
noin 40 cm nahka- tms. hihnaa
2 sisarniittiä


Vihreä pussukka on Pikku-Ellasta virkattu ja punainen Mini-Ellasta, molemmat luomua.


Ystäväni pussukka on virkattu kauniista puolukanpunaisesta Mini-Ellasta virkkuukoukulla nro 5. Lanka on mukavan pehmeää ja taipuisaa, joten myös helppoa virkata.

Virkkaa ensin 48 ketjusilmukkaa ja sulje renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa jokaiseen silmukkaan kiinteä silmukka. Virkkaa seuraavaksi kerros piilosilmukoilla. Kun sinulla on kerroksesta yksi silmukka virkkaamatta, ota lanka koukulta, vedä koukulla lanka seuraavasta silmukasta työn takapuolelle. Tee ketjusilmukka ja virkkaa kiinteitä silmukoita piilosilmukoiden takana oleviin kiinteisiin silmukoihin. 
Tee kummassakin päässä yksi lisäys toisella kiinteä silmukka-kerroksella. Jatka virkkaamalla vuoron perään piilosilmukoita ja kiinteitä silmukoita kunnes korkeus on 15 cm. Päättele lanka. 

Ompele vetoketju yläreunaan. Ompele alareuna kiinni. Ompelu on helpompaa nimenomaan näin päin.Tee hihnasta ketju kiinnittämällä sisarniitillä toiseen päähän metallirengas ja toiseen päähän karabiinihaka. Ompele renkaat pussukan kumpaankin päähän. 

Pikku-Ella on vähän paksumpaa. Siitä löysin kauniin lehmuksenvihreän ja kun vihreä on yksi lemppareistani, niin tein tästä pussukan itselleni. Sen virkkasin virkkuukoukulla nro 6. Tein ensin 40 ketjusilmukkaa ja suljin renkaaksi piilosilmukalla. Virkkasin pussukan spiraalina kiinteillä silmukoilla, jotka tein edellisen kerroksen silmukan takareunaan. Näin pussukasta ei tullut niin paksu. Tee työn toisella kerroksella lisäys kumpaankin päähän.  Jatka virkkaamista kunnes korkeus on 15 cm.  Ompele vetoketju ja alareuna. Kiinnitä renkaat ja hihna. 


ps. Jos et halua virkata pussukkaa itse, niin teen näitä myös tilauksesta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig