Paperinarusta virkattu tarjotin

 Kaupallinen yhteistyö: Lappajärven Värjäämö Oy

 

Tänä keväänä minulla on ollut teemana kokeilla erilaisia materiaaleja virkkauksissani. Tällä kertaa  testasin kotimaista Lappajärven Värjäämön ohutta paperilankaa. Tein vähän aikaa sitten tarjottimen vaneripohjasta, sisalköydestä ja puuvillanarusta, siitä voit lukea lisää täältä. Innostuin tarjottimesta ja halusin kokeilla jotain vähän erilaista.  Lappajärven Värjäämöllä on värjätty lankoja jo 40 vuoden ajan. Värjäämön oman Filona tuotemerkin tunnetuin tuote on avainlipputuote paperinaru. Paperinaru on ekologinen ja allergiaystävällinen sisustusmateriaali. Lisää Lappajärven Värjäämöstä voit lukea täältä. Paperinaruista löytyy useita eri vahvuuksia ja värejäkin on yli kolmekymmentä. Minä valitsin ohuen langan vaaleanruskeana.Tarvikkeet:

vaneripohja, halkaisija 30 cm
kaksi 15 x 4,5 cm nahkapalaa
 

Työvälineet:

virkkuukoukku nro 2,5
sakset
mattoveitsi
leikkuualusta
viivotin
reikäpihdit

 

Ohje:

Virkkaa 2 ks jokaiseen vaneripohjan reikään, sulje kerros piilosilmukalla. Jätä virkatessa narun alkupätkä työn sisään, jolloin sitä ei tarvitse erikseen päätellä.Tee seuraavalla kerroksella korinreuna. Vie koukku ylhäältä silmukasta ja seuraavasta silmukasta alhaalta, ota lanka koukulle ja vedä molemmista silmukoista läpi ja tee kiinteä silmukka. Käännä virkatessa reunaa oikeaan asentoon, jotta reunasta tulee sopiva - ei liian löysä eikä liian tiukka, reunan pitäisi osoittaa suoraan ylös.

Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita spiraalina.

Kiersin langan vasemman käden etusormen ympäri, jolloin naru pysyi virkatessa kireänä. Kovan langan kanssa on haastavinta saada sopivan tiukkaa jälkeä. Naru ei veny, joten sitä ei voi myöhemmin muotoilla. 

Kun korkeus on 4,5 cm merkitse sankojen paikat: sankojen väli 15 cm ja väliin jää n. 31 cm. Minulla tuohon 15 cm mahtui 21 silmukkaa. Virkkaa seuraava kerros niin, että hyppäät nuo 21 silmukkaa yli ja virkkaat niiden tilalle 24 ketjusilmukkaa. Seuraavalla kerroksella virkkaa ketjusilmukoihin n. 40 kiinteää silmukkaa, jolloin ketju tulee "täyteen". 

Seuraavalla kerroksella virkkaa sankoihin joka silmukkaan kiinteä silmukka ja sankojen väliin jäävään korin reunaan virkkaa piilosilmukoita. Katkaise ja päättele lanka.
 

Voit jättää tarjottimen näin tai päällystää kahvat nahalla, kuten minä tein. Ostin hiljattain ison pussillisen jämänahkaa ja pussissa oli tosi kaunis oliivinvihreä pala, mutta valitettavasti vain yksi. Päätin käyttää osan palasta tähän. Leikkasin palasta mattoveistä ja viivotinta apuna käyttäen 15 x 4,5 cm kokoisen palan. Tein reikäpihdeillä pienet reiät kumpaankin pitkään sivuun sentin välein noin puolen sentin päähän reunasta. Taitoin nahkapalan kahvan ympäri ja virkkasin sen paperinarulla kiinni. Langanpäät päättelin neulalla sangan sisälle.

 


Tästä tuli tosi kiva! Vai mitä olet mieltä? Paperinaru on kiva materiaali, siitä tulisi myös kiva kesälaukku… täytyypä hetki pyöritellä kerää kädessä ja laittaa mietintämyssy päähän😉.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig