Toivepostaus - muhkea torkkupeitto

 Muutama vuosi sitten muhkeat chunky-torkkupeitot olivat iso hitti. Minäkin lämmittelin sellaisen alla - niin kuin puoli sukua😊. Nyt minulta kyseltiin ohjetta muhkeaan torkkupeittooni - joten tässä tulee.Jos olet lukenut blogiani enemmänkin tiedät, että minä virkkaan - en neulo. Tämä torkkupeitto on yksi ja oikeastaan ainut poikkeus. Vasen käteni ei kestä enää neulomista, pari vuotta sitten vielä vähän. Se ei minua haittaa, sillä virkkaaminen on kivaa ja siitä on tullut se mun juttu. Yritinkin tehdä chunky-torkkupeittoa ensin virkkaamalla, mutta lankaa kului todella paljon ja lopputulos oli liian paksu. Siitä tämä syrjähyppy neulomusten puolelle.

Peitto on todella helppo tehdä. Tarvitaan paksua lankaa, hurjan isot puikot ja hartiavoimia kannatella peittoa - valmis peitto nimittäin painaa. 

Minä tein peiton Adlibriksen Chunky Wool langasta. Lanka on yksisäikeinen 100% villalanka. Lankaa myydään 200 g:n vyyhdissä, sekä yksittäin että viiden vyyhdin pakkauksissa. Pesuohjeena on käsinpesu max 30 asteessa ja tasokuivaus. Tosin villalle riittää usein pelkkä tuuletus. Puikkosuositus on 15-20. Minä käytin pyöröpuikkoa nro 25 - eli kyseessä oli enemmänkin puukepakot kuin puikot. Eikä minusta olisi haitannut, vaikka puikot olisivat olleet vielä suuremmat.Ohje:

Luo 43 silmukkaa, neulo vuoron perään kerros oikeaa ja kerros nurjaa. Kun lanka loppuu, solmi uusi lanka ja mallaa solmukohta nurjalle puolelle. Solmuja en saanut kovin kauniisti piilotettua, kun en raaskinut tehdä langanvaihtoja pelkästään rivin päissä. Mutta kun en katsele nurjalle puolelle, niin ei häiritse.Valmis peitto on 110 cm leveä ja 130 cm korkea. Lankaa meni kaiken kaikkiaan kymmenen vyyhteä eli peitto painaa 2 kg! Muhkea torkkupeitto sopii mainosti hahtuvalangasta virkkaamani lampunvarjostimen kanssa.
Lämpimiä syyspäiviä! Ja jos vilu tulee, paksuun peittoon on ihana kääriytyä❤️.

Marjukka


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig