Betonimunia pääsiäiseksi - virheistä oppii

 Betonista saa rouhean kauniita koristeita ja käyttöesineitäkin. Jouluna mietin, että olisin tehnyt tähtiä betonista, mutta ne jäi tekemättä - ehkä ensi jouluna. Betoniaskartelu kiinnosti, joten päätin tehdä pääsiäismunia betonista. 



Olin jo tehnyt munia värjäämällä luonnonväreillä, joten ajattelin nopsaan tehdä vielä munia betonista niille kaveriksi. Minulla kun oli kerrosvati-askartelusta betonia jäljellä. Tästä se sitten lähtikin menemään vikaan - teen nopsaan… 

Aloitin betonimunien tekemisen tyhjentämällä kananmunista sisuksia. Nyt tarvittiin vähän isompi reikä, että betonin saa munan sisälle. Huuhtelin tyhjennetyt kananmunat ja laitoin ne munakennoihin odottamaan täytettä.



VIRHE 1. varaa vain vähän betonia

Sekoitin betonin kipossa ja lusikoin muovipussiin. Tein muovipussiin kulmaan reiän ja pursotin betonimassaa kananmunien sisään. Betonia meni hurja määrä yhteen kananmunaan! Minulla oli betonia vain sen verran, että sain kolme kananmunaa täytettyä. Betonia kannattaa varata vähän enemmän kuin pienet vanhan askartelun jämät…



VIRHE 2. ilmakuplia ei kannata poistaa

Kopautin vahingossa munakennoa pöydänkulmaan ja betonimassat tipahtivat ja yhtäkkiä kananmunat olivatkin vajaat. Höh, niin paljon kuin olen betonikoruja tehnyt, en tajunnut että näihinkin jää ilmakuplia. Kopauttelin kananmunia muutaman kerran ja sen jälkeen oli pakko rikkoa yksi munista ja lusikoida siitä betonia kahteen muuhun. Kopauttelin ja lisäsin täytettä… tämähän on kuin joku musta aukko! 




VIRHE 3. ole nopea ja jätä munankuoren öljyäminen väliin

Minulle jäi siis kaksi betonimunaa, nyt ei voi enää töpeksiä tai jää betonimunat tältä pääsiäiseltä tekemättä! Laitoin munat kuivumaan vuorokaudeksi. Veistä apuna käyttäen rapsuttelin kananmunankuoret irti. Kun teen betonikoruja öljyän muotin kevyesti, jotta betoni irtoaa helposti muotista. Nyt en öljynnyt munankuorta sisältä - olisi kannattanut. Kuori oli melko napakasti betonissa kiinni. Kun vihdoin sain kuoret irti, loput krämmäleet lähti munaa sormissa pyöritellen. 




Toiseen oli jäänyt muutama vähän isompi ilmakupla, toinen oli erittäinkin hyvän muotoinen. Kivoja näistä tuli - mutta olisi niitä voinut olla enemmänkin. Yhdistän nämä luonnonväreillä värjättyihin pääsiäismuniin, joita tein viime viikolla. Lisäksi tarvitaan muutama pieni saviruukku, helmililjoja tai narsisseja ja pääsiäispöydän koristukset ovat valmiit.








Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig