Kaunista kotiin - virkattu laudeliina

 Pellava on ihana materiaali, saunatekstiileissä se on mielestäni ehdoton. Ystäväni pyysi minua tekemään pari yhden henkilön laudeliinaa. Olen aiemmin tehnyt pitkän koko lauteen mittaisen laudeliinan, käytin silloinkin Veera-pellavalankaa. Päädyin samaan lankaan nytkin.

 


 

Halusin laudeliinoista reilun kokoiset. Aiemmin tekemäni laudeliina on ollut tosi hyvä käytössä. Mutta iso laudeliina on melko painava, joten kun sen laittaa märkänä kuivamaan narulle, se tuppaa vähän venymään. Sitä täytyy muistaa kosteana venytellä oikeaan malliinsa.
Virkkasin 75+2 ketjusilmukkaa virkkuukoukulla nro 4. Käännä työ ja jatka kolmannesta silmukasta ja tee 75 pylvästä. Käännä työ, virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja 75 pylvästä. Eli kerroksen alkuun tehdään aina kaksi ketjusilmukkaa, joita ei ”lasketa”. Kun työn korkeus on 34 cm ja olet saanut rivin valmiiksi, älä käännä työtä. Seuraavaksi virkataan työn ympäri kerros rapuvirkkauksella. Rapuvirkkauksessa virkataan kiinteitä silmukoita, mutta vasemmalta oikealle eli raputyyliin peruuttaen. Jotta reunuksesta ei tulisi liian paksu, virkataan kiinteä silmukka joka toiseen silmukkaan. Venytä silmukoita virkatessa, että reuna ei ala vetämään. 

 


Aloita rapuvirkkaus: Tee ketjusilmukka ja venytä vähän silmukkaa. Hyppää seuraavan silmukan yli, vie koukku silmukasta läpi, ota lanka koukulle ja vedä silmukasta läpi. Sinulla on nyt kaksi lankaa koukulla. Ota lanka koukulle ja vedä molemmista langoista läpi. Jatka näin koko työn ympäri. Päättele lanka.

Tee kulmaan ripustuslenkki.  Leikkaa narusta kolme reilun mittaista pätkää. Solmi narut toisesta päästä yhteen. Letitä naru ja tee solmu myös toiseen päähän. Pujota naru kulmaan ja tee solmu lähelle reunaa. Tee toinen solmu vähän kauemmas. Leikkaa ylimääräinen pois ja alussa tehdyt solmut). 
Laudeliina on valmis. Valmiin laudeliinan mitat ovat 35 x 48 cm. 

Mukavia saunahetkiä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig