Ruissalossa Villa Kuuvassa

Olimme mieheni kanssa tänään päiväkävelyllä Ruissalossa. Pakkasta oli melkein 15 astetta, mutta kun pukeutui Michelin-ukoksi, niin hyvin tarkeni. Ja todellakin kannatti lähteä ulos! Päivä oli todella kaunis ja Ruissalossa oli harvinaisen vähän lenkkeilijöitä. Jätimme auton Kuuvaan ja kävelimme Kuuvannokkaan. Maisemat olivat huikaisevan kauniit! Meren pinnalla oli usvaa ja aurinko paistoi. 
Ruissalossa on paljon viitoitettuja reittejä, joten siellä on helppo lenkkeillä. Kävelimme metsässä luontopoluilla tunnin verran ja palkitsimme itsemme kahvilla Villa Kuuvassa.

Saavuimme Villa Kuuvaan omalla autolla, mutta sinne pääsee hyvin myös kävellen, pyörällä tai linja-autolla, osa nro 8:n busseista menee parinsadan metrin päähän. Villa Kuuvan rannassa on myös laituri, mutta tällä pakkasella vene ei taida olla se mukavin kulkuväline🥶. 

Kävelimme bussin kääntöpaikan vieressä olevalta parkkipaikalta kohti rantaa. Mutkan jälkeen näkyi kaunis vanha keltainen pitsihuvila. Talon ovi oli painava ja upean näköinen. Oven ihanat leijonat toivottivat meidät tervetulleeksi. 
Villa Kuuva on kauppias M. Hellmanin rakennuttama Ruissalon ensimmäisessä huvila-aallossa vuonna 1850 valmistunut huvila. Huvilasta, jota kutsutaan myös nimellä Keltainen huvila, tekee poikkeuksellisen sen goottilaiset ikkunat. Samanlaisia ikkunoita löytyy monien muidenkin huviloiden verannoilta Ruissalossa, mutta Villa Kuuvassa goottilaisia värillisiä ikkunaruutuja on käytetty myös muissa talon ikkunoissa. 
Kerrotaan, että talon historian merkittävin tapahtuma oli vuonna 1884, kun talo oli Turun silloisen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan S.W. von Troilin omistuksessa. Silloin Venäjän keisari Aleksanteri III vieraili talossa hänen keisarillisen laivasaattueensa pysähtyessä Kuuvaan.

Nykyisin Villa Kuuva on kesäkahvila. Näin joulunaikaan kahvila on avoinna adventtiviikonloppuisin.  

Ostimme kahvit ja menimme nauttimaan niitä kauniille lasiverannalle. Samalla, kun joimme kahvia, nautimme kauniista maisemasta. Rannan puolen verannalta aukeaa upea maisema merelle ja vastarannalla näkyy Hirvensalon Maanpää. Kesällä voi kahvitella myös kauniissa puutarhassa.Villa Kuuvassa on tarjolla ihania paikan päällä leivottuja leivonnaisia.

Kahvittelun jälkeen kiertelin alakerran huoneissa. Huoneet on sisustettu kauniilla vanhoilla huonekaluilla. Vanhoja kauniita  tauluja ja esineitä on niin paljon, ettei tiedä mihin katsoisi. Ihana paikka tällaiselle vanhojen tavaroiden ihailijalle!

 Villa Kuuva on myös sisustuskauppa ja heti etuhuoneessa oli vastassa VirkkausKoukussa betonikoruja❤️. Myynnissä on myös Villi-laukkuja ja Aalto-patalappuja.


Villa Kuuva
Kuuvantie 198, Turku


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig