Keskeneräinen virkkausprojekti - kalevalapeitto

Jännä juttu, miten jotkut työt vaan jäävät kesken vaikka alkuun on intoa tehdä kuin pienellä kylällä. Mikähän siinä on? Tietysti jos työ on iso ja kestää kauan, monia ideoita puskee väliin. Joku voisi silti pystyä keskittymään ja tehdä homman kerralla valmiiksi. Ja siirtyä vasta sitten seuraavaan työhön. Minä en ja siksi niitä keskeneräisiä projekteja pyörii isossa korissa - ja näköjään ihan kauheassa sotkussa🙄.

 


Summasin viime vuotta joulupäivityksessä. Siinä miettiessäni kävin läpi myös näitä keskeneräisiä töitä. Olin vähän jo unohtanut kalevalapeiton ja kun katselin valmiita paloja, sain uutta intoa. Peitto on ihana ja haluan saada sen käyttöön!

Kalevala CAL (CAL = Crochet along), kalevalapeitto, on kalevala-aiheinen yhteisvirkkausprojekti. Ohje on usean eri suunnittelijan yhteinen lahja Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi. Kalevalapeittoja on virkattu tuhansia ympäri maailman ja minä olen himoinnut peittoa jo pitkään.Peitto koostuu 24 erilaisesta palasta, lisäksi löytyy 4 bonuspalaa. Peitto on todella kaunis ja jokaisella palalla on oma Kalevalasta haettu tarina. Voit lukea lisää peitosta täältä. Linkin takaa löytyy myös ohje peittoon.

Vaikka peittoni on kesken, useampi pala on valmiina - eli voiton puolella ollaan. Haluan esitellä muutaman palan teille jo nyt:


ILMATAR - suunnittelija Sari Åström

Kalevalapeittoprojektin ensimmäinen pala on Ilmatar. Tästä palasta oli kiva aloittaa. Pala on helppo virkata ja lopputulos on tosi suloinen. 

 

ISO TAMMI - suunnittelija Maija-Leena Siuvatti

Tämä pala on yksi suosikeistani, jollei jopa se suurin suosikki. Palassa on käytetty paljon kohopylväitä ja niistä minä pidän. Lopputulos on yksinkertaisen tyylikäs.

 NEIDON KEHRÄ - suunnittelija Johanna Nuorela

Iso osa paloista on luokiteltu helpoiksi tai keskitasoa oleviksi. Tämä pala on vaativa. Sitä ei kannata kuitenkaan pelästyä. Ohje oli selkeä ja lopputulos palkitsee - tämä pala on hieno! Huomaan, että olen tykästynyt paloihin, jotka ovat melko selkeitä ja tyylikkäitä, ilman turhia krumeluureja.

 
MARJATTA - suunnittelija Taina Tauschi

Tämän palan virkkaaminen oli matka Marjatan tarinaan. Hienosti suunniteltu! Tätä palaa virkatessa koin voimakkaimmin yhteyden palan tarinaan. Lisäksi palassa oli käytetty monia eri muotoja ja tekniikoita.

 
KANTELE - suunnittelija Anne Vierimaa

Tämän palan aloitus on todella hieno ja kekseliäs - olen myyty! Se näyttää siltä, kuin kanteleen kielet lähtisivät noiden neljän keskellä olevan silmukkarykelmän, popcornin, sisältä.

  

JOUKAHAINEN SUOSSA - suunnittelija Taina Iivonen

Tämä pala on ehdottomasti nostettava esiin. Mitä olisi tarina Kalevalasta ilman Joukahaista? Pala on kiva virkata, se on kaunis ja kaiken lisäksi hauska. Katso nyt tuota Joukahaista tuossa suon silmässä - ihana!


 

 

Kaikki palat ovat hienoja - todella hienoja. Nämä palat olen nostanut esiin, koska yksi puhutteli minua erityisesti, toinen taas opetti minulle paljon, yksi miellytti silmää, yksi oli hauska  ja yhden saaminen valmiiksi tuntui saavutukselta. Sormet syyhyävät jo viimeisten palojen pariin. Lisää juttua virkkausmatkastani Kalevalan tarinoihin on tulossa pian… ehkä se peitto nyt oikeasti valmistuu😅.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig