Virkattu baskeri ”puhalletusta” langasta

Ystäväni kävi kylässä ja esitteli työn alla olevaa pipoa, jota hän neuloi kauniista ”puhalletusta” langasta. Minulla alkoi heti sormet ja virkkuukoukut syyhyämään - tuollaista lankaa minäkin haluan kokeilla!

 

 

 

 Ystäväni lanka oli Dropsin Air. Minä päädyin kuitenkin Dropsin Sky-lankaan, joka on samantapaista, mutta vähän ohuempaa. Puhallettu lanka ei ole kähvellettyä lankaa, vaan se on tehty uudella tekniikalla. Kehräämisen sijaan lanka tehdään puhaltamalla kuidut tuubiksi. Tällä tekniikalla lanka on saman paksuiseen tavalliseen lankaan verrattuna noin 30% kevyempää. Drops Skyssa on 74% alpakkaa, 18% polyamidia ja 8% villaa. 50 g:n kerässä on noin 190 metriä lankaa. Lanka on tosi ilmavaa ja pehmeää.

 

 

Päätin yhdistää lankaan vielä vähän lisää pörröisyyttä - kid silk lanka sopii siihen hyvin. Dropsin kid silk on hivenen harjattua lankaa, jossa on 75% kid mohairia ja 25% mulberry silkkiä. 25 g:n kerällä on noin 210 metriä lankaa.

 


No, miksi valitsin nämä langat - värin takia! Ihastuin tähän ihanaan vihreään ja vaikka kuinka katselin muita värejä, niin tämä se oli!

Valitsemani lankojen värit:

Drops Sky väri 20 tumma muratti
Drops Kid Silk väri 19 tummanvihreä
Tuskin maltoin odottaa, että pääsen aloittamaan. Kaivoin esiin jo aiemmin käyttämäni ohjeen kauniiseen baskeriin. Ohje on Dropsin ja löytyy täältä. Ohje on selkeä ja helppo, kuten Dropsin ohjeet yleensäkin. Olen tehnyt tällä ohjeella useita baskereita eri langoilla.

 

 

 

Baskeri virkataan päälaelta aloittaen ja siinä on kaunis pitsikuvio. Kun pitsikuvio on valmis, virkataan baskerin ”alareuna”. Tarkista virkatessa, että työ kapenee tarpeeksi ennen suoraan virkattavaa osuutta. Minä olen joutunut tekemään kavennuksia ohjetta enemmän, että baskerista ei ole tullut aivan liian löysä.

Reunaan virkataan vielä lopuksi reunus rapuvirkkauksella. Rapuvirkkauksessa tehdään normaaleita kiinteitä silmukoita, mutta vasemmalta oikealle. Se voi vaikuttaa ensin hankalalta, mutta kun hoksaa miten se tehdään, niin se on ihan helppoa. Sillä saa tosi kauniin ja siistin reunan. Ohjevideo löytyy esimerkiksi täältä.
 
Mitäs pidät lopputuloksesta? Minusta tästä tuli tosi kiva - ja ihanan pehmeä🥰. Lankaa kului kerä kumpaakin, joten minulle jäi melkoisesti lankaa jäljelle. Tarkoituksenani on tehdä baskerille kaveriksi huivi. Siitä sitten lisää myöhemmin.
 

2 kommenttia

  1. Taidanpa "kähveltää" baskeri ohjeesi ja etsiä oma lempivärini puhalletuista langoista - uuden vuoden lahja itselleni siis puhallettu baskeri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa - baskeri on tosi kiva:) Mukavaa uutta vuotta uudessa baskerissa!

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig