Ihanan pehmeä huivi

 Fyberspates Scrumptious 4 ply on ihanan pehmeä lanka, jossa on 55 % merinovillaa ja 45 % silkkiä. Merinovillan ansiosta lanka on pehmeää ja silkki tuo lankaan aivan upean kiillon, suorastaan hehkun. Langan voi pestä koneessa 30 asteessa. Yhdessä vyyhdissä on lankaa 100 g ja 365 metriä.
Valitsin värin 324 Persimmon, väri on ihanan hehkuva oranssi. Langasta löytyy useita tosi kauniita värisävyjä, esim. etelän merien muistot herättävä turkoosi Azure, upea säihkyvän kirkas vihreä Jade ja pehmeästi murrettu oranssinruskea Burnt orange.
Halusin tehdä langasta itselleni huivin. Ongelmana oli löytää lankaan sopiva ohje. Valmistajan sivuilta sellaista ei löytynyt. Halusin löytää mallin, jota voisi virkata niin kauan kunnes lanka loppuu. Eli joko kolmio tai puoliympyrä. Puoliympyrän mallista huivia en ole ennen tehnyt, joten sellaista ohjetta lähdin ensisijaisesti etsimään. Dropsilla on muutama kaunis malli, mutta ihastuin tähän Ravelrystä löytämääni ohjeeseen. Ohje on ilmainen, mutta vaatii kirjautumisen Ravelryyn. 

Ravelry on kansainvälinen käsityöharrastajien yhteisö, jossa jäsenet jakavat neule- ja virkkausohjeita. Osa ohjeista on maksullisia ja osa ilmaisia. Suurin osa ohjeista on englanniksi, mutta jonkin verran löytyy myös suomenkielisiä ohjeita. Jos et ole vielä Ravelryssä, pääset kirjautumaan täällä. Suomenkielinen kattava ohje Ravelryn käyttöön löytyy Sari Åströmin Aarteeni-blogista.
Juhannuksena lomailimme viikon Vierumäellä. Päivisin ulkoiltiin ahkerasti, iltaisin nautin järvimaisemasta ja virkkasin huivia.


Lankaa on ihana virkata, se soljuu sormien lomassa ihanan kevyesti ja liukkaasti. Ohje oli myös helppolukuinen. Tällä kertaa pärjäsin ilman purkuhommia😊.

Pääsin ohjeen loppuun ennen kuin lanka loppui. Jatkoin ohjeen kuvioita satunnaisesti kunnes lanka oli kaikki käytetty. Huivi voisi olla vähän isompikin, mutta saa kelvata tämän kokoisena. Lanka ei ole mitään ihan halpaa ja tähän kokoon meni kolme vyyhtiä. Huivin mitat ovat 174 x 55 cm.

Huivista tuli aika ihana. Se on kiva kietoa hartioille loppukesän viilenevinä iltoina.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig