Ruosteenpunaiset asusteet

 Ostin alennusmyynnistä mehevän väriset sandaalit. Sandaalit ovat ruosteenpunaiset eli ei ihan perusväritystä. Niiden kanssa olisi kiva olla samanvärinen laukku - helpoimmin se onnistunee itse tekemällä. Lankasävyjä löytyy huima määrä. 



Löysin todella kivan väristä lankaa - langasta Lana cotton 212. Ihan kuin ”match made in heaven🧡”. Langassa on puolet villaa ja puolet puuvillaa. Lanka on melko ohutta ja pehmeää, joten kaipasin siihen jotain vahviketta. Oiva - villalankaa (25% polyamidia) löytyi lähes saman sävyisenä. Oiva on kestävä perussukkalanka, joten sopinee tähänkin oikein hyvin. Otin puuvillasekoitelankaa kaksi kerää ja villalankaa yhden. Lisäksi tarvitaan suorareunainen kukkarokehys.



Virkkasin kolminkertaisella langalla virkkuukoukulla nro 4 ketjusilmukoita kukkarokehyksen leveyden verran. Kukkarokehys on 20 cm leveä ja ketjusilmukoita tuli 22. Virkkaa tasona 5 cm (laukun pohja).  Jatka virkkaamalla reunus pohjan ympäri kuten aiemmin tekemässäni korissa. Näin reunasta tulee terävämpi. Ompelin laukun pohjan vahvikkeeksi vielä kovikehuovasta kaistaleen.




Jatka virkkausta spiraalina kunnes korkeus on 6 cm. Kavenna kummassakin päässä yksi silmukka. Jatka virkkausta ja tee kavennukset kun korkeus on 9 cm, 11,5 cm ja 12 cm. Tarkista välillä, että leveydestä tulee sama kuin kehyksen. Jollei, lisää kavennuksia tai vähennä niitä. Jaa laukku kahtia ja virkkaa ensin toinen puoli kukkarokehyksen korkuiseksi. Virkkaa sitten toinen puoli samoin.




Ompele laukku kiinni kukkarokehykseen puuvillasekoitelangalla. Sandaaleissani on ruskeat pohjat, joten tein ruskeasta nahkanauhasta olkahihnan laukkuun. Hihnaan tarvitset ohutta nahkahihnaa (leveys 1 cm), kaksi karabiinihakaa ja kaksi ruuviniittiä. Tarvikkeet hihnaan löydät esim. Slöjd Detaljerista.



Tein tähän settiin sopivan silmälasikotelon myös. Virkkasin kaksi samankokoista kukkarokehyksen levyistä kappaletta. Lankana oli laukun villalanka ja musta Lima-villalanka. Molemmat virkkasin kaksinkertaisena virkkuukoukulla nro 4. 



Aloitin mustalla langalla. Kun vaihdoin oranssiin, virkkasin ensin 4 kiinteää silmukkaa, sitten venytettyjä silmukoita niin, että jokainen silmukka oli yhtä kerrosta pidempi kuin edellinen. Sitten lyhensin venytettyjä silmukoita kerroksen verran per silmukka. Loppuun neljä kiinteää silmukkaa.





Sitten jatkoin kiinteillä silmukoilla kunnes korkeus oli sopiva. Tähänkin laitoin sulkijaksi kukkarokehyksen, tällä kertaa liimattavan. Melko sotkuista hommaa, mutta onnistuin melko hyvin. 




Kun kaipaat vähän erikoisemman värisiin kenkiin sopivaa laukkua, suosittelen pistäytymään kenkien kanssa lankakaupassa  - minä olen tähän lopputulokseen tosi tyytyväinen😊.











Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig