Lahjaidea - huovutettu patakinnas

 Lahjojen keksiminen on vaikeaa. Parhaat lahjat ovat itsetehtyjä, mutta niiden keksiminen on ehkä vieläkin vaikeampaa.

Miehelläni on kesällä syntymäpäivä ja hankin hänelle lahjaksi oikein hyvän paistinpannun. Siinä tuli lahja samalla itselleni, kun nautiskelen hänen paistamiaan kaloja ja pihvejä😋.Halusin lahjaan lisäksi jotain itse tehtyä. Virkattu villapaita kävi mielessä, mutta ajattelin kuitenkin säästää mieheni siltä 😂. Paistinpannun seuraksi sopii hyvin patakinnas. 
Olen joskus aiemmin tehnyt patakintaan virkkaamalla tällä ohjeella. Ohje on tosi hyvä. 

Nyt ajattelin tehdä patakintaan villalangasta ja huovuttaa sen. Siten kintaasta tulee paksu ja se eristää hyvin lämpöä esim. grillatessa.

Langaksi valitsin Viking Garn Naturgarn-langan ja väriksi musta. Kintaaseen meni lankaa 3 kerää. Langan suosituspuikkokoko on 7. Koska halusin kintaasta paksun, käytin virkkuukoukkua nro 6. Virkkasin tuolla yllä mainitulla ohjeella, mutta aloitukseen lisäsin muutaman silmukan, jolloin kintaasta tuli alusta asti hivenen leveämpi.Huovuttamattoman kintaan mitat:

Leveys 17 cm, korkeus peukaloaukkoon 19 cm ja loppuosa 22 cm, peukaloaukon tein 12 cm kokokoiseksi, koska halusin kintaasta sellaisen, että sitä voi käyttää kummassa kädessä vaan. Peukalosta tein 12 cm leveän ja 10 cm korkean.Virkatun kintaan huovutin pesukoneessa 40 asteessa kolme kertaa 20 min pikaohjelmalla, linkous 1200 kierrosta. Saman tien olisi voinut tehdä koko ohjelmalla n. 1,5 h. Mutta lanka oli minulle uusi, joten pelasin varman päälle. Ennen huovutusta kintaan sisälle kannattaa ommella muutamalla pistolla muovipussi, jotta kinnas ei huovu kiinni. Älä unohda peukaloa! Huovutettu kinnas kannattaa venytellä sopivaan mittaan märkänä. Kun se kuivaa, kokoa on vaikea enää muuttaa. Enemmän pesukonehuovutuksesta voit lukea täältä.Kun kinnas oli kuivunut, kiinnitin siihen vielä nahkanauhan ripustuslenkiksi. Tein nahkanauhaan reiät reikäpihdeillä ja kiinnitin nauhan ruuviniitillä. 

Sitten vaan jännittämään, että mitä synttärisankari pitää lahjastaan💗.

4 kommenttia

 1. Hyvä & käytännöllinen idea!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut nyt hetken käytössä ja pitää hyvin sormet suojassa lämmöltä😊.

   Poista
 2. Rakastan käsintehtyjä lahjoja, jotka ovat myös käytännöllisiä.

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig