Miten teet virkatun narsissikranssin

Hankin aina aikaisin keväällä etuovellemme ruukkuun narsisseja. Ne tuovat kevään ja pääsiäisen tunnelmaa. Jotain muutakin pääsiäisrekvisiittaa olisi kiva olla. Löysin kaapista vanhan metallisen kranssipohjan. Ehkä siihen jotain? Narsisseja?

VirkkausKoukussa - virkatut narsissit

Narsissikranssi

Lanka Schachenmayr Catania, virkkuukoukku nro 2,5

Käytettävät silmukat:

ihmesilmukka

ps                  piilosilmukka

kjs                 ketjusilmukka

ks                  kiinteä silmukka

pp                  puolipylväs

p                    pylväs

2p                  pitkä pylväs kahdella langan kierrolla

3p                  pitkä pylväs kolmella langan kierrolla

Virkkasin vihreästä langasta kranssiin pohjan. Metallirenkaan halkaisija on 26 cm. Ensin ketjusilmukoita 33 cm, ja kaksi kerrosta pylväitä. Päättele langanpätkät.

Narsissit;

1. krs  Ihmesilmukka

2. krs 8 ks, sulje kerros piilosilmukalla ja kiristä ihmesilmukka. Jatkossa jokainen kerros aloitetaan ketjusilmukalla ja suljetaan piilosilmukalla aloitusketjusilmukkaan.

3. krs 2 ks joka silmukkaan

4. krs ks:ta edellisen kerroksen kiinteän silmukan takareunaan.

5-7. krs virkkaa kiinteitä silmukoita

8. krs  Ketjusilmukka, seuraavaan silmukkaan (ks, pp, p, pp, ks), hyppää yksi silmukka yli, ps - jatka samalla tavalla kerros loppuun ja sulje piilosilmukalla. Katkaise lanka ja päättele.

Nyt käännä työ toisin päin. Pohjassa, kulmassa näkyy kolmannella kerroksella virkkaamatta jätetty toinen reuna. Tee aloitussilmukka ja aloita jostain kohtaa rivistä. Tein malliin terälehdet valkoisella, jotta ne erottuvat kuvassa paremmin.


Tee ks ja 5 kjs:aa. Jätä noin kaksi silmukkaa väliin (silmukat eivät mene ihan tasan, mutta tee suunnilleen 5 yhtä leveää ketjusilmukkalenkkiä) ja tee seuraavaan kiinteä silmukka. Jatka kerros loppuun. Nyt sinulla on pohjassa viisi ketjusilmukkalenkkiä. Seuraavalla kerroksella jokaiseen lenkkiin virkataan; ks, pp, kjs, p, p, kjs, 3p, 3p, kjs, p, p, kjs, pp, ks. Kerroksen lopussa tee piilosilmukka aloitussilmukkaan, katkaise lanka ja päättele. Narsissi on valmis.


Pieni lehti; 

13 kjs

Aloita kerros toisesta silmukasta ja tee siihen ks, jatka ks, pp, pp, pp, p, p, p, 2p, 2p, 2p, p. Katkaise lanka ja päättele.

Iso lehti; 

Aloita kuten pieni lehti, mutta jatka kolmas kerros; p, p, p, p, p, p, pp, pp,  pp, ks, ks, ps. Katkaise lanka ja päättele.

Lehdistä saat erimallisia, kun vaihtelet alussa  ketjusilmukoiden määrää ja lehtirangan leveyttä pylväiden koolla.

Tee haluamasi määrä narsisseja ja lehtiä. Ompele ne tylppäpäisellä neulalla kranssin pohjaan. Kiinnitä pohja narulla tai rautalangalla metalliseen tai puiseen kranssikehykseen. Kranssi on valmis.


Mukavaa pääsiäisen odotusta!

Marjukka
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig