Lisää pörröhuiveja

 Ostin syksyllä alennusmyynnistä herkullisen värisen vihreän nahkahameen. Ajattelin, että sitä täydentäisi kauniisti pörröinen mohairhuivi. Kun edellisestä huivista tuli enemmänkin shaali eikä värikään oikein sovi hameen kanssa, sormet syyhysivät kokeilemaan uudelleen. 

 Langaksi valitsin Lankavan Esito lenkkimohairin. Langasta tulee mieleeni lapsuuden karstatut shaalit. Muistatko? Meillä oli kotona ruskea-keltaruudullinen shaali ja muisto siitä vie suoraan 70-luvulle. Suhtauduin lankaan vähän epäilevästi. Väri 327 sammaleenvihreä näytti kuitenkin niin hyvältä ja hameeseen sopivalta, että päätin kokeilla.

Edellisestä pörröhuivista viisastuneena aloitin koukulla 7 ja tein silmukoita sen verran, että leveys oli 30 cm. Virkkasin kiinteitä silmukoita löyhästi. Työ eteni nopeasti isolla koukulla. Pitkän suoran huivin kanssa minulla on ongelmia saada reunat pysymään suorana. Lenkkimohairin lenkit ”piilottavat” edellisen kerroksen silmukoita ja virkkaan usein samalla televisiota katsoen. Joten minun täytyy välillä muistaa mitata, että huivi pysyy suunnilleen saman levyisenä. Pienet heitot ei haittaa, sillä kun valmista huivia karstaa, niin voi vähän valita mihin suuntaan harjaa ja siten muokata huivin leveyttä tai pituutta.

Tähän huiviin halusin myös hapsut. Kokeilin ensin tavallisia hapsuja, mutta pörröinen lanka sai ne harottamaan joka suuntaan. Lapsuuden shaaleissa oli kierrehapsut. Päätin kokeilla miltä sellaiset näyttäisivät.  Ohje löytyy esim. Punomon sivuilta. Kierrehapsuista tuli kivat. Tein ohuet hapsut, vain kaksi lankaa taitettuna kahtia (eli hapsun vahvuus 4 lankaa). Pörrötin myös hapsut kevyesti mohairkammalla.

Huivista tuli tosi kiva ja se sopii hameen kanssa erinomaisesti. Huivin leveys pysyi karstauksessa suurin piirtein samana, mutta pituutta tuli hivenen lisää – valmiin huivin mitat ovat 30 x 186 m.


Innostuin huivista ja tein myös ystävälleni samanlaisen, värinä 760 taivaansininen. Huivi näyttää tosi erilaiselta, keväisemmältä, kun väri on eri.


Lenkkimohairissa on monta kaunista väriä, kuten 307 oranssi ja 236 vedenvihreä. Lanka on kaunista myös sellaisenaan ilman karstausta. Virkattuun ponchoon pinta voisi tuoda kivaa elävyyttä. Täytyy ehkä joskus kokeilla🙃

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig