Huovutettu kassi

 

Oranssi hattuni huusi kaveria - kassi samasta langasta? Ideoita etsin taas Pinterestistä ja löysin sieltä kivan laukun, mutta se oli neulottu. Neulominen ei ole minun juttuni. Virkkausohjeita löytyy vähemmän ja se on ollut yksi syy blogin perustamiseen. Haluan jakaa kivoja ohjeita, joita olen löytänyt. Joten varsinaista ohjetta minulla ei kassiin ollut. Lankana oli sama kuin hatussa eli Filcolana 100 g Naturgarn.


Virkkasin koukulla 9 kaksi samankokoista kappaletta ja pohjaa varten kapeahkon kappaleen. Jälki saa olla löysää ja noin 30 % isompi kuin haluttu lopputulos. Pesukone kutistaa reippaasti. Ompelin kappaleet yhteen. Kassin yläreunaan virkkasin 4 ”uloketta”.

 

VirkkausKoukussa

Koristekukan virkkasin tähteeksi jääneestä langasta. Tein pötköä, johon tein lisäyksiä reilusti seuraavilla kerroksilla, jolloin tuli ”rimpsua”. Huovutin kassin ja rimpsut pesukoneessa froteepyyhkeen kanssa. Normi pesuainetta, lyhytohjelma 20 min, 40 astetta ja linkous 1200 kierrosta. Pesin 3 kertaa, niin lopputulos oli mieleinen. Aina välissä oioin kassia, jotta muodosta tuli hyvä. Kassin sisään ompelin huovutuksen ajaksi muovipussin, jotta kassi ei vahingossa huovu kiinni.Pesun jälkeen venyttele kassia, jotta siitä tulee suora ja hyvän mallinen. Kostea tekele antaa periksi. Kun se kuivaa, muoto pysyy.

 


Rimpsun ompelin kukkakoristeeksi huovutuksen jälkeen. Sangat löytyivät vanhasta rikki menneestä laukusta. Kahvat ompelin ”ulokkeiden” kanssa kiinni laukkuun.

 


Valmiin kassin mitat ovat: korkeus 30 cm, pohja 8x30 cm.

2 kommenttia

Professional Blog Designs by pipdig