Joulukranssi

Minulla on ollut tapana aloittaa joulukoristelut ensimmäisenä adventtina, tosin melko maltillisesti silloinkin. Jouluinen kranssi oven pielessä tuo hivenen joulutunnelmaa ja ehkä muutama kynttilälyhty ja jouluvalot kaveriksi. Muut joulukoristelut saavat odottaa ja koti pukeutuu jouluasuun yleensä vasta aatonaattona. Tänä vuonna tein yksinkertaisen havukranssin ja siihen koristeeksi puuhelmistä joulutähden. 
Tähti puuhelmistä

Tähteen tarvitaan puuhelmiä. Minä käytin aiemmin punasipulilla värjäämiäni helmiä, joita oli jäänyt korujen teosta tähteeksi. Niitä oli kahta kokoa, isommat halkaisijaltaan noin 1,5 cm ja pienemmät 1 cm. Lisäksi tarvitaan rautalankaa tai muuta vastaavaa sekä leikkuri, jolla rautalankaa saa leikattua.
Pujotin ensin kuusi isompaa helmeä rautalankaan kuvan mukaisesti. Seuraavaksi pätkin rautalangasta viisi pätkää, jotka pujotin helmistä läpi - yksi lanka yhdestä helmestä. Seuraavaksi pujotin isot helmet kahden vierekkäin olevan langan läpi.Jatkoin pujottelemalla pienen ja ison helmen jokaiseen lankaan, jonka jälkeen yhdistin taas langat ja pujotin päähän ison ja pienen helmen.

Rautalangan päät kiepsautin pari kertaa helmien väliin ja katkaisin langan. Valmis tähti on noin 14 cm sakarasta sakaraan.

Kranssi

Kranssia varten tarvitaan kranssipohja, havuja ja ohutta rautalankaa. Havuja kerätessäsi muistathan, että kasvavista puista oksien ottaminen ei kuulu jokamiehenoikeuteen - tarvitaan maanomistajan lupa. Leikkaa havuista pieniä oksia ja kiinnitä muutaman oksan nipuissa rautalangalla kranssipohjaan. Mitä paksumman kranssin haluat, sitä isompi nippu. Minä en halunnut kovin isoa kranssia, joten laitoin 2-3 oksaa yhteen nippuun. Ota uusi nippu havuja ja kiinnitä ne samoin hiukan edellisten päälle. 

Lopuksi kiinnitä mieleinen nauha ja tähti kranssiin.Hyvää ensimmäistä adventtia!


2 kommenttia

 1. Yksinkertaisen kaunis kranssi! Juuri tänään itsekin mietin, että vääntäisinkö kranssin ulko-oveen, mutta sitten tyydyin kaivamaan kaapista vanhan kulkuskranssin ja pistin havut suureen maitotonkkaan ovipieleen. Havujen kaveriksi virittelin valonauhan. Tuli nopeammin valmis kuin kranssi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjukka/VirkkausKoukussa7. joulukuuta 2023 klo 18.47

   Kuulostaa kauniilta! Minä ajattelin laittaa ovenpieleen lähempänä joulua vielä pienen joulukuusen sinkkiämpäriin🎄

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig