Kaunista kotiin - uudet laudeliinat

Uudessa kodissamme on isompi sauna kuin aiemmassa ja vastakkaiset lauteet. Yksi laudeliina ei enää riitä. Olemme tähän asti saunoneet eriparilaudeliinoilla, mutta olisihan se kivan näköistä että molemmat laudeliinat olisivat samanlaiset. Ostin jo kesälomamatkalla Lankavan myymälästä kaksi vyyhteä Lappajärven Värjäämön Veera pellavalankaa. Langat ovat odottaneet inspiraation iskemistä - sitä ei kuulunut, joten tartuin vaan toimeen. Olen aiemminkin tehnyt laudeliinoja Veerasta, lanka soveltuu siihen todella hyvin. Aiemmat ohjeet löydät täältä ja täältäUutena lanka on kivan rouheaa ja karkeaakin, käytössä se pehmenee. Mietin pitkään minkä väriset haluaisin laudeliinoista ja päädyin lopulta luonnolliseen pellavaan. Väri on kaunis. Yhdessä vyyhdissä on noin 0,5 kg lankaa. Punnitsin omat vyyhteni ja molemmissa oli lankaa noin 0,6 kg eli mukavan reilusti.


Ohje

Laudeliina virkataan tulppaanisilmukoilla virkkuukoukulla nro 4 (tai käsialan mukaan). Virkkaa 153 ketjusilmukkaa virkkuukoukulla nro 4. Jos muutat kokoa tee ketjusilmukoita neljällä jaollinen määrä + viisi. Aloita viidennestä ketjusilmukasta ja virkkaa kolme pylvästä samaan silmukkaan.  Hyppää yli kolme silmukkaa ja virkkaa kiinteä silmukka. Virkkaa kolme ketjusilmukkaa ja kolme pylvästä äsken tehtyyn kiinteään silmukkaan. Hyppää yli kolme silmukkaa, tee kiinteä silmukka ja kolme pylvästä kiinteään silmukkaan, jatka näin kerros loppuun. Viimeiseen silmukkaan tulee kiinteä silmukka.Käännä työ ja virkkaa neljä ketjusilmukkaa. Tee ensimmäiseen ketjusilmukkaan kolme pylvästä. Tee kiinteä silmukka edellisen kerroksen ketjusilmukkaketjuun (kts. kuva alla) ja kolme pylvästä. Tee kiinteä silmukka seuraavaan ketjusilmukkaketjuun, tee kolme ketjusilmukkaa ja kolme pylvästä samaan ketjusilmukkaketjuun kiinteän silmukan kanssa.


Nuolet osoittavat kiinteiden silmukoiden paikat.

 

Jatka kerros loppuun. Kerroksen viimeinen silmukka on edellisen kerroksen alun ketjusilmukkaketjuun virkattava kiinteä silmukka.  

Toista edellistä kerrosta kunnes korkeus on sopiva tai kuten minä - niin kauan kuin lankaa riittää. Virkkaa työn viimeinen kerros näin; neljä ketjusilmukkaa, kolme pylvästä ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Kiinteä silmukka edellisen kerroksen ketjusilmukkaketjuun. Tee kolme pylvästä seuraavaan kiinteään silmukkaan (kts. kuva alla). Tee kiinteä silmukka seuraavaan ketjusilmukkaketjuun. Jatka näin kerros loppuun.
Valmiin laudeliinan mitat ovat 46 cm x 102 cm ja sen paino on 580 g. Muokkaa ohjetta sen mukaan minkä kokoisen laudeliinan haluat.

Leppoisia saunahetkiä!


 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig