Villatakki poikavauvalle

Oi, ihanaa - ystäväni jäi juuri äitiyslomalle, joten minulle tuli taas hyvä syy virkata jotain söpöjä vauvajuttuja. Talvea vasten ajattelin tehdä jotain lämmintä. Etsiskelin pitkään kivaa ohjetta. Neuleohjeita löytyy vaikka millä mitalla, mutta virkattuja vähemmän. Itse en uskaltanut lähteä ohjetta kehittämään, kun minulla ei ole mannekiiinia, jonka päälle työtä voisi sovittaa. Ehkä pitäisi hankkia oikean vauvan kokoinen nukke?Kun ahkerasti etsin, löysin kuin löysinkin mieleiseni ohjeen. Ohje on englanninkielinen, mutta mielestäni helppolukuinen. Ohjeessa mainittua lankaa tuskin löytyy Suomesta. Ohjeen lanka on DK-vahvuista ja suosituskoukkukoko sille on 4. Minulta löytyi kivan vihreää Esito-huopalankaa, joka on 100% kampavillaa. Villalangat ovat usein joko karstalankaa tai kampalankaa. Karstalanka tehdään lyhyemmistä kuidusta, jolloin lanka on usein hivenen karhean tuntuista. Toisaalta lanka kestää kulutusta hyvin. Kuitujen päät ovat eri suuntaisia, jolloin langasta tulee pehmeä ja lämmin. Kampalanka tehdään pitkistä kuiduista ja kuidut kammataan saman suuntaisiksi. Langasta saadaan ohuempaa ja sileää. Se yleensä myös kutittaa vähemmän. Esito-huopalanka tuntuu pehmeältä ja vaikka se ei ole varsinaisesti vauvalankaa, ajattelin sen käyvän villatakkiin, jota ei pidetä suoraan vauvan iholla vaan alla on yleensä joku aluspaita.

Villatakin ohje löytyy Ravelrystä (maksuton, mutta vaatii kirjautumisen). Villatakki on Donna Wilbyn suunnittelema  Top down Baby jacket.

Jos virkkausenglanti tuottaa tuskaa, niin Ihan oikeasta blogista löytyy erinomainen Virkkaajan sanakirja. Sivulta löytyy myös linkit neulonta- ja ompelusanastoihin. Mittoja varten on hyvä muistaa, että 1 inch on 2,54 cm 😊.Villatakista tuli oikein söötti ja niin suloisen pikkuinen, mutta niinhän ne vauvatkin alkuun ovat. Onnea pikkuisen pojan tuoreille vanhemmille💙!Kivaa loppuviikkoa!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig