Kaunista kotiin - virkatut yrttiruukut

 Olen ihastunut Moppari-kierrelankaan. Lanka on helppo virkattava, siitä löytyy kauniita värejä, se on kierrätysmateriaalista valmistettu ja kaiken lisäksi sillä on avainlippu - laadukas lanka siis!Olen halunnut uuden kotimme sisustukseen vihreää väriä. Viherrys lisääntyy edelleen - nyt tein kivat vaaleanvihreät yrttiruukut. Käytämme ruuanlaitossa paljon yrttejä, joten pöydällä on kiva olla nätit ruukut yrttejä varten. Lankana on Moppari-kierrenarun väri nro 21, pistaasi. Ruukut on helppo tehdä, niihin tarvitaan langan lisäksi vain muoviruukut sisälle tai pieni tassikin käy.Ohje

Käytettävät silmukat:

ihmesilmukka
kiinteä silmukka - ks
piilosilmukka - ps
ketjusilmukka - kjs
pylväs - p 
puolipylväs
etukohopylväs - ekp: pylväs tehdään edellisen kerroksen pylvään ympäri etukautta. Ota lanka koukulle, vie koukku työn etupuolelta alla olevan pylvään taakse ja kierrä koukku pylvään takaa työn eteen. Ota lanka koukulle ja vedä koukku takaisin. Tee pylväs normaalisti valmiiksi. Ohjevideo etukohopylvään tekemiseen löytyy VirkkausKoulusta.

Ruukun pohjat

Tee ilmesilmkka.
Virkkaa renkaaseen 8 ks, sulje kerros ps:lla.
Korvaa jatkossa kerroksen ensimmäinen ks kjs:lla ja sulje kerros ps:lla.
Virkkaa jokaiseen silmukkaan kaksi ks:aa (=lisäys).
Virkkaa joka toiseen silmukkaan lisäys ja joka toiseen silmukkaan ks.
Virkkaa lisäys ja kaksi ks eli lisäyksen väli kasvaa yhdellä ks:lla. Jatka kerros loppuun.
Toista edellinen kerros, mutta tee lisäysten väliin 3 ks:aa.
Toista edellinen kerros, mutta tee lisäysten väliin 4 ks:aa.
Työn halkaisija on nyt noin 14 cm. Aloita reunan virkkaaminen.

Pystyraidallinen kori

Virkkaa 2 kjs (=pylväs), virkkaa pylväs edellisen kerroksen kiinteiden silmukoiden takareunaan (eli vie lanka vain taaemman langan alitse), toista kerros loppuun ja sulje ps:lla.
2 kjs, ekp, p, ekp, p, toista kerros loppuun ja sulje ps:lla.
Toista kahta edellistä kerrosta vuorotellen kunnes korkeus on n. 14 cm. Tarkista, että muoviruukku jää nätisti virkatun yrttiruukun sisään. Virkkaa kerros piilosilmukoilla, vedä viimeinen silmukka työn toiselle puolelle kerroksen ensimmäisen silmukan keskeltä ja päättele lanka.

Vaakaraidallinen kori

Virkkaa 3 kjs, virkkaa puolipylväs edellisen kerroksen kiinteiden silmukoiden takareunaan, toista kerros loppuun ja sulje ps:lla.
Toista edellistä kerrostta kunnes korkeus on noin 14 cm. 
Virkkaa kerros piilosilmukoilla, vedä viimeinen silmukka työn toiselle puolelle kerroksen ensimmäisen silmukan keskeltä ja päättele lanka.


Ohje on aiemmin julkaistu toukokuussa Lännen Median lehdissä kuten Turun Sanomat, Lapin Kansa, Länsi-Suomi jne.

Mukavia hellepäiviä!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig