Vaaleanpunainen pikkulaukku kesäksi

 Halusin itselleni vaaleanvihreän pellavamekon seuraksi söpön pienen laukun kesäjuhlia varten. Perinteinen  valintani olisi ollut musta pikkulaukku, mutta nyt halusin jotain kesäisen kepeää. Clutch-mallinen laukku suloisen vaaleanpunaisena on ihanan kesäinen.Virkkasin laukun Raffiasta. Raffia on kierrätettävästä puukuidusta tehtyä viskoosiniintä. Se on kivan kevyt ja kesäinen materiaali. Olen aiemmin virkannut siitä bucket-hatun.  

Laukun jujuna on alumiiniset laukun "leuat" - en oikein tiedä mikä näiden nimi oikeasti on, mutta ne ovat laukunkehykset, jotka väännetään kiinni ja auki. Kehyksessä ei ole muuta lukitussysteemiä, mutta leuat on jäykät, joten kyllä laukku kiinni pysyy. Yhteen aikaan tällaisia laukkuja oli paljonkin, nyt niitä näkee vähemmän.

 


Tarvikkeet 

Fibra Natura Raffia-viskoosiniintä, 3 kerää, väri 17 vaalea roosa
laukun leuat, koko n. 20 x 8 cm
vuorikangas, esim. pellavaa
ompelulankaa
virkkuukoukku nro 3,5 

Ohje

Laukku virkataan pylväillä. Tee ensin 17 ketjusilmukkaa (kjs), jatka kolmannesta silmukasta ja virkkaa 13  pylvästä. Virkkaa viimeiseen ketjusilmukkaan 5 pylvästä ja jatka toista reunaa. Virkkaa 13 pylvästä ja rivin päähän 4 pylvästä, sulje kerros aina piilosilmukalla. Eli työ virkataan alun ketjusilmukkaketjun ympäri.

Tee 3 kjs (=pylväs), virkkaa 12 pylvästä ja päässä oleviin 5 pylvääseen jokaiseen 2 pylvästä. Jatka toista reunaa 13 pylvästä ja päässä jokaiseen pylvääseen 2 pylvästä.

Jatka näin - tee kummassakin päässä viisi lisäystä joka kerroksella samaan kohtaan kuin edellinen lisäys - välissä olevat silmukat lisääntyvät 1/krs. Kun kerroksia on kymmenen, lopeta lisäykset ja jatka virkkaamalla pylväs jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen. Kun työssä on 17 kerrosta, katkaise ja päättele lanka.


Pylväillä virkattuna laukusta tulee harva, joten vuori on paikallaan.


Ompele laukkuun vuori. Minä en osaa ommella, joten lähdin äitini luokse hakemaan apua mukanani virkattu pussukka, pala vaaleanpunaista pellavakangasta ja ompelulankaa. Leikkasin kankaasta äidin ohjeistaessa soikean kappaleen, noin 22 x 16 cm + saumavara sekä suorakaiteen muotoisen palan, jonka koko oli pussukan yläreunan ympärysmitta x laukun korkeus (+saumavara). 

Ompelimme (=äiti ompeli) suorakaiteen lyhyet sivut yhteen. Toiseen pitkään sivuun ommeltiin rypytysnauha ompelemalla kaksi ommelta vierekkäin ja langasta varovasti vetämällä kangas meni ryppyyn. Rypytetty reuna mallattiin soikeaan kappaleeseen ja ommeltiin kiinni. Yläreunaan tuli siksak-ommel. Taitoin yläreunan sopivaksi ja ompelin vuorin käsin pussukan sisään hivenen reunan alapuolelle.Olipas mukava ompeluhetki äidin kanssa. Meidän tapamme tehdä käsitöitä on kovin erilainen - äiti suunnittelee, piirtää kaavat ja tekee huolellista työtä - joten lopputulos on yleensä erinomainen heti ensimmäisellä yrittämällä. Minä taas olen vähän hättäinen - turhat piirtelyt sikseen ja heti hommiin. No, siksi ehkä nämä ompelujutut ei mulle sovi ja virkatessa niitä purkuhommia on aika usein😬. Lopuksi virkkasin laukun leuat kiinni laukkuun virkkaamalla kaksi silmukkaa jokaiseen laukun silmukkaan niin että leuat jäivät silmukan sisään. Pussukan yläreuna on jonkin verran isompi kuin leuat, mutta se rypyttyy ihan kauniisti. Päissä, saranan kohdalla, virkkasin kuuteen silmukkaan kiinteän silmukan virkkaamatta leukaan. Katkaise ja päättele lanka.Laukku on valmis - ja aika söpönen tästä tulikin. Vai mitä pidät?

Kiitos äiti avusta - oli kivaa tehdä laukkua yhdessä❤️!Kivoja kesäjuhlia!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig