Keväinen kranssi jämämateriaalista

 Viime viikonloppuna aurinko paistoi ihanasti ja linnut lauloivat - oli selkeästi jo hivenen keväistä tunnelmaa, vaikka maa onkin vielä lumipeitteen alla. Aloin kaivata kevättä ja halusin jotain keväistä koristusta kotiin.



Meillä oli viime viikolla loma, ei kylläkään mikään lepoloma, sillä loma meni muuttohommissa - omakotitalomme on pitkän odotuksen jälkeen valmis. Yritin karsia tavaraa pakatessani, mutta moni vanha koriste päätyi kuitenkin vielä varastoon - teemalla "ehkä tuosta voisi vielä jotain tehdä". Vanha risukranssi, jonka olemassaoloa en edes muistanut, siirtyi myös muuttokuormassa varastosta toiseen. Ja nyt kun sen muistin, päätin tehdä siitä keväisen kranssin ovenpieleen. Eli kannatti ottaa mukaan😊!



Päätin jatkaa kierrätysteemaa ja kaivoin laatikoista jämälankoja - mahdollisimman värikkäitä. Kokeilin ensin virkata kukkia puuvillalangasta. Joo, ihan kivoja, mutta ei ihan sitä mitä haen. Jokin söpöys niistä puuttui.



Päätin kokeilla villalankoja - huovuttamalla kukista tulisi pehmeitä, vähän höhhöisiä. Ohjeen kukkiin löysin DROPS Designilta. Kauneimmat kukat tuli hahtuvakiekkojen jämistä. Keltainen riitti vain yhteen kukkaan, oranssia ja omenanvihreää löytyi onneksi vähän enemmän. Muutaman kukan tein Sandnes Garnin Fritidsgarn langasta. Mikä tahansa muukin 100% huopuva villalanka käy. Virkkuukoukkuna minulla oli nro 6.



Virkatut kukat pesin pyyhkeiden kanssa pesukoneessa 40 asteessa. Kukat olivat pieniä myttyjä, kun otin ne koneesta. Mutta kun muotoilin kukkia vähän, niin ne olivat oikein kauniita. Liimasin ne risukranssiin, josta olin riisunut vanhat koristeet pois (ruosteinen sydän meni tietysti säilöön - sille voi löytyä vielä käyttöä jossain toisessa projektissa). Naula ovenpieleen, pätkä narua ja uusi kranssi toivottaa ovenpielessä kevään tervetulleeksi☀️




Aurinkoista kevään odotusta!


4 kommenttia

  1. Onnea uuteen kotiin😊👍💚

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana idea,otin sen"mietintämyssyyn",tykkään itsekin kierrättää ja tehdä vanhasta uutta.Itsetehty on uniikki,just oman mielen mukaan tehty,kuitenkin niistä materiaaleista mitä sattuu olemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjukka/VirkkausKoukussa20. maaliskuuta 2023 klo 23.37

      Niin totta! Ei aina tarvitse ostaa uutta, vanhaa tuunaamalla voi saada kivoja juttuja.

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig