Suloistakin suloisemmat vauvan tossut

 

Minulla on tällä hetkellä ainakin viisi eri työtä kesken, monta tosi kivaa projektia. Mutta kun työkaverini jäi äitiyslomalle, en malttanut olla virkkaamatta jotain tulevalle pikkuiselle… vauvajutut nyt vaan on niin suloisia. Pikkuruiset vaatteet ja tarvikkeet hempeissä väreissä ovat niin kertakaikkisen liikuttavan ihania.Siitä kun omat lapseni ovat olleet vauvoja, on jo monta, monta vuotta aikaa -  he ovat jo aikamiehiä. Muistan silti kuin eilisen päivän kun esikoiseni oli juuri syntynyt ja käärö tuotiin tiukassa paketissa viereeni. Siinä sitten katselin suurta ihmettä - niin pientä. Minulla ei ollut juurikaan kokemusta vauvoista, joten en uskaltanut edes siirtää vauvaa ennen kuin hoitaja tuli apuun. Voi niitä aikoja.Tulevalle vauvalle virkkasin söpöt tossut. Ohjeen löysin Hopefulhoney :lta. Ohje on selkeä, tosin englanniksi. Samaa lankaa, kuin ohjeessa on käytetty, ei meiltä saa. Virkkasin tossut virkkuukoukulla nro 3,5 Dropsin Muskat-langasta, väreinä luonnonvalkoinen ja vaalea violetti. Muskat on 100% merseroitua puuvillaa Egyptistä. Siinä on tosi kaunis kiilto.Sen verran poikkesin ohjeesta, että virkkasin ohjeessa ensimmäisen vaaleanpunaisella virkatun kerroksen vielä valkoisella. Sitten vasta vaihdoin värin ja virkkasin ylimääräisen kerroksen piilosilmukoilla. Sen jälkeen jatkoin ohjeen mukaan (ohjeen toisesta vaaleanpunaisesta kerroksesta). Näin pohjan ja reunan värin vaihto tuli mielestäni kauniimmaksi.

Valkoinen koristereunus on myös hiukan erilainen kuin alkuperäisessä ohjeessa. En millään saanut samannäköistä pitsikuviota aikaiseksi kuin ohjeen kuvassa on. Purin monta kertaa ja yritin uudelleen, lisäsin ja vähensin silmukoita, mutta ei. Ehkä eri lanka oli syy… tai sitten ymmärsin jotain ohjeessa väärin. Niinpä muutin reunan niin, että virkkasin valkoisella kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita ohjeen mukaan. Sen jälkeen virkkasin seuraavan kerroksen näin; kiinteä silmukka (ks), *hyppää yli 1 s, 5 pylvästä samaan silmukkaan, hyppää yli 1 s, ks*, toista * * -väliä kerros loppuun. Päättele lanka.

Vinkki: kun teet jalkapöydän kavennuksia, älä tee kauhean tiukkaa jälkeä, muuten työhön jää ”ryppyjä”. Tämän opin sakkokierroksen jälkeen:)
Eikös näistä tullutkin aivan syötävän suloiset?4 kommenttia

Professional Blog Designs by pipdig