Virkatut pääsiäismunat

 Kevätaurinko paistaa - voi miten ihanaa! Luonto on niin kaunis ja olokin alkaa olla keväisen kupliva. Näin keväällä sitä jotenkin kaipaa lisää väriä. Viime viikolla tein keväisen kranssin ja viikonloppuna havahduin siihen, että pääsiäinenkin alkaa olla jo ihan nurkan takana. No, kranssi sopii hyvin myös pääsiäiseen, mutta sisälle olisi kiva saada myös jotain pääsiäiskoristusta.Viime vuonna tein pääsiäismunia sekä värjäämällä luonnonväreillä että betonista. Tänä vuonna jatkan viime viikon teemaa ja käytän kaapista löytyviä jämälankoja. Virkkasin värikkäitä pääsiäismunia.


Tarvikkeet

eri värisiä puuvillalankoja
styroxmunia, korkeus 6 cm
lankaan sopiva virkkuukoukku
sakset
ompelulankaa tms. 

Minulla oli viime kesän projekteista jäänyt jäljelle kirkkaan värisiä Schachenmayr Catania-lankoja ja halusin munista värikkäät. Nämä olisivat kyllä aika makeita myös pastelliväreissä. Langan suosituskoukkukoko on 2,5-3,5, minä käytin koukkua nro 3. Valitse koukku, jolla saat tarpeeksi tiivistä jälkeä, jotta styrox ei näy. Kirjoitan tähän ohjeen, jolla tein munat, mutta käytä sitä lähinnä suuntaa-antavana ohjeena. Käsiala, lanka, virkkuukoukku jne kaikki vaikuttavat lopputulokseen ja tästä pitäisi saada melko täsmäkokoinen. Sovita virkkausta styroxmunan päälle parin kerroksen välein. Tee lisäyksiä ja kavennuksia tarpeen mukaan. Munasta tulee kaunis, kun virkattu päällys on hivenen liian pieni - niin että joudut hiukan venyttämään työtä, että saat sen paikalleen. Silloin muoto tulee styroxmunasta eikä virkkauksesta.
Ohje

Sovita virkkausta munan päälle parin kerroksen välein. Työ alkaa munan kapeasta päästä. 
Virkkaa ihmesilmukkaan 6 kiinteää silmukkaa (ks). 
Jatka virkkausta spiraalina.
2 ks joka silmukkaan (12 s)
*2 ks, 1 ks*, toista 6 krt (18 s)
*2 ks, ks, ks*, toista 6 krt (24 s)
Virkkaa ilman lisäyksiä 3 kerrosta.
*2 ks, 7 x ks*, toista 3 krt (27 s)
Virkkaa ilman lisäyksiä 4 kerrosta. 
*2 s yhteen (=kavennus), 7 x ks*, toista 3 krt (24 s)
*2 s yhteen, 6 x ks*, toista 3 krt
Pujota työ styroxmunan päälle ja jatka virkkaamista.
*2 s yhteen, 5 x ks*, toista 3 krt
*2 s yhteen, 4 x ks*, toista 3 krt
*2 s yhteen, 3 x ks*, toista 3 krt
Virkkaa kaksi silmukkaa yhteen muutama kerros (kunnes reikä on niin pieni, että sen saa langan lopulla ommeltua kiinni).
Katkaise lanka ja ompele reikä umpeen. Päättele lanka.

Tee ompelulangasta ripustusnarut.
Iloista pääsiäisen odotusta!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig