Pienet joulukuuset - Käsityöblogien joulukalenteri 2022

 


Tämä postaus on osa Käsityöblogien joulukalenteria, jota on järjestetty vuodesta 2013 asti. Eilen luukku avautui blogissa Langan päästä kiinni ja huomenna luukun avaa Kikkajohanna neulooTänään joulukalenterin luukusta löytyy pienet joulukuuset🎄 joulupöytää koristamaan. Joulukoristeeni ovat joka vuosi yhdistelmä vanhaa ja uutta. Muutama rakas joulukoriste pääsee esiin joka joulu, kuten poikani pienenä tekemä irvistävä enkeli. Enkeli on ollut rakkain joulukoristeeni jo yli 20 vuotta. Huolellisesti säilytettynä myös itse herkistä materiaaleista tehdyt joulukoristeet voivat säilyä käyttökelpoisena vuosia. Tänä jouluna olen päättänyt käyttää joulukoristeiden tekoon vain luonnonmateriaaleja.  Näihin pieniin kuusiin päämateriaali haetaan metsästä.


Tarvikkeet:

puolukanvarpuja
tukevaa piirustuspaperia tai kartonkia 
pikaliimaa
ohuehkoa jämälankaa

virkkuukoukku 2-2,5
sakset

Ohje:

Kerää puolukanvarpuja. Irrota lehdet. Jos ne ovat märkiä, anna niiden kuivahtaa hetki. Muista kerätessäsi jokamiehenoikeudet.Paperi voi olla myös käytettyä, sillä se jää piiloon. Varmuuden vuoksi kannattaa kuitenkin valita joku hillitty väri, ettei lehtien välistä pilkota mitään kauhean kirkasta. Piirrä paperiin ympyrä harpilla tai jollain pyöreällä esineellä. Minä käytin kahta erikokoista ruokalautasta. Kuusen korkeudeksi tulee vajaa puolet ympyrän halkaisijasta. Leikkaa ympyrä irti ja leikkaa siitä noin neljännes tai vähän yli. Mitä leveämpi pala, sitä leveämpi kuusi.Levitä liimaa toiseen suoraan reunaan ja liimaa suorat reunat yhteen niin että muodostuu tötterö.Ja sitten vaan liimaillaan puolukanlehtiä kiinni paperiin - aloita alareunasta. Liimaa puolukanlehdet tiiviisti ja seuraava aina vähän edellisen päälle. Lehdet käpristyvät vähän kuivuessaan, joten parempi laittaa niitä tarpeeksi tiheään.
Virkattu tähti:

Minä käytin lankana varastostani löytynyttä kultalankaa, mutta mikä tahansa ohuehko lanka käy. Mitä ohuempi lanka, sitä pienempi tähti. Aloita tekemällä ihmesilmukka (ohje löytyy VirkkausKoulusta). Virkkaa ihmesilmukkaan *kiinteä silmukka, pylväs, kolme ketjusilmukkaa, piilosilmukka ensimmäiseen ketjusilmukkaan, pylväs*, toista * * -väliä vielä neljä kertaa. Tee piilosilmukka aloitussilmukkaan ja kiristä langat. Solmi langanpäät ja leikkaa ylimääräiset pois. Liimaa tähdet kuusten latvaan. 
Asettelin kuuset vanhan laudan päälle parin vanhan lyhdyn kanssa. Tuoksua tuovat kokonaiset tähtianikset, myös kävyt sopisivat hyvin. Lopuksi kiepautin jouluvalot lyhtyjen ja kuusien väliin.


Kiireetöntä joulunaikaa!

 

 

5 kommenttia

 1. Aivan upeat kuuset 🎯

  VastaaPoista
 2. Onpa hienot! Aivan uusi idea minulle. Tällaisia voisin tehdä seuraavaksi jouluksi. Pitääpä tallettaa itselle muistiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä tuli aika hauskat, mutta kauhean paljon ennen joulua ei kannata tehdä - lehdet kuivuvat ja käpristyvät.

   Poista
  2. Ok. Tuo onkin hyvä huomio. :)

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig