Kaunista kotiin - virkattu pannunalunen

Näin syksyn tullen alkaa maistua ihana pitkään haudutettu pataruoka. Teimme viikonloppuna peuran paistista burgundinpataa - oli kyllä hyvää. Kuuman padan kanssa heiluessa muhkeat, paksut patalaput ja pannunaluset ovat oivat työvälineet.

Virkkasin kivat pannunaluset Tuhti-villalangasta. Tuhti on 100% huovutettua villaa. Lanka on ihanan paksua ja se on värjätty luonnonväreillä.Tarvikkeet yhteen pannunaluseen:

n. 75 g Tuhti-villalankaa, esimerkiksi värisävy vaalea paju
7 cm makrame-rengas
virkkuukoukku nro 7Ohje:

Virkkaa 17 kjs.

Aloita toisesta ketjusilmukasta (kjs) ja tee siihen kiinteä silmukka (ks), hyppää yli yksi silmukka (hy1),  ks, *hy1, kjs, ks*, toista * *-väliä  vielä 7 kertaa.

Käänny, kjs, ks edell. kerroksen kjs:aan, *kjs, ks seur. kjs:aan*, toista * *-väliä vielä 6 kertaa. Huom! viimeinen ks tulee edellisen kerroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan.

Toista edellistä kerrosta kunnes työn korkeus on 14 cm. Virkkaa seuraava kerros kuten edellä, mutta kun kiinteitä silmukoita on 6 kpl, tee piilosilmukka seuraavaan ketjusilmukkaan (yksi kjs ja ks jää tekemättä). Käänny, kjs, ks seur. kjs:aan. Jatka kerros normaalisti loppuun. 

Käänny, kjs, ks, toista kunnes kiinteitä silmukoita on 6 kpl.

Ota makrame-rengas ja aseta se kulmaan. Virkkaa rengas kiinni reunaan kuudella kiinteällä silmukalla. Katkaise lanka. Vedä lanka silmukasta läpi ja päättele langanpäät. Valmiin patalapun leveys ja korkeus on noin 18 cm. Jos haluat patalapusta isomman, lisää alussa kaksi ketjusilmukkaa ja virkkaa patalappuun yksi kerros enemmän ennen kuin aloitat kulman kavennukset.Lanka on aika hauskaa. En ole ennen virkannut valmiiksi huovutettua lankaa, toisin päin olen tehnyt useinkin - ensin virkannut ja sitten huovuttanut. Tykkäsin langasta - tästä voisi tehdä vaikka maton. Täytyykin miettiä, löytyisikö uudesta kodistamme paikka virkatulle villamatolle.

Ja jos sinulla on isänpäivälahja vielä mietinnässä, niin kivat uudet pannunaluset ovat kokkaavalle isälle varmasti mieleen. Ja jos isä ei kokkaa, niin kutsu hänet syömään herkullista pataa - niin minä ajattelin tehdä.

Mukavia syksyisiä kokkaushetkiä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig