Second hand-shoppailua

 Olen pitkään haaveillut Iittalan Nappula-sarjaan kuuluvasta pöytäkynttilänjalasta. Nappula-sarjan on Iittalalle suunnitellut ruotsalainen Matti Klenell. Lasisen pöytäkynttilänjalan valmistus on lopetettu, joten ainut vaihtoehto oli etsiä sitä käytettynä. Tori.fi:stä se sitten löytyi - kynttilänjalka oli uuden veroinen, ilmeisesti jopa käyttämätön, sillä siinä oli vielä hintalapun liimat kyljessä. Minulla on nyt joku ihme innostus vihreään väriin. Kerroin aiemmin vanhasta tuolista, jonka kunnostin ja sekin päällystettiin vihreällä kankaalla.

Hetken mielijohteesta lähdin viime viikolla työpäivän jälkeen käymään muutamassa vanhoja tavaroita myyvässä liikkeessä.

Aloitin minulle tutusta Osto- ja myyntiliike K. J. Simolinista. Liike sijaitsee Turussa Yliopistonkadulla. Siellä piipahdan aina silloin tällöin. Olenkin sieltä aiemmin ostanut mm. vanhat tuolit meille yöpöydiksi sekä pari keltaista maljakkoa äidiltäni saamani Tamara Aladinin Rondella-maljakon seuraksi. Toinen maljakoista on Helena Tynellin Pala-maljakko ja toinen Arpa on heitetty -pullo, jonka on suunnitellut Erkkitapio Siiroinen.Liikkeessä oli taas paljon kauniita esineitä, myös paljon värikästä lasia. Erityisesti minua viehätti Aimo Okkolinin suunnittelema lila Stromboli-maljakko. Mutta silmissäni kiilsi vihreä, joten kauneudestaan huolimatta se sai jäädä. 

Seuraavaksi suuntasin ihan eri tyyppiseen second hand-liikkeeseen - Turun Ekotorille Rieskalähteentielle. Siellä minua ei ainakaan tällä kertaa onnistanut, silmiini ei osunut mitään mielenkiintoista. Kello kävi ja monikaan paikka ei ollut enää auki. Päätin vielä pikaisesti piipahtaa SPR:n Kontissa Viilarinkadulla. Sinne olen itse lahjoittanut tavaraa, kun olen kaappeja siivonnut. 

Kassan vieressä olevassa vitriinissä se oli - minun maljakkoni! Upea tumman oliivinvihreä maljakko oli Nanny Stillin 1966 Riihimäen Lasille suunnittelema Pompadour. Maljakko oli ehjä, vähän likaa sisällä ja hinta oli 42 euroa. Minusta kaunis maljakko oli hintansa arvoinen ja niinpä se lähti mukaani. 
Puhdistin maljakon laittamalla sen puolilleen lämmintä vettä. Lisäsin lorauksen astianpesuainetta ja etikkaa sekä noin puoli desiä riisinjyviä. Suljin suuaukon kädellä ja ravistin maljakkoa niin että pesuaine alkoi vaahdota ja riisit hioivat maljakon sisäpinnasta likaa irti. Etikka oli mukana kirkastamassa lasia. Käsittely toimi ja maljakosta tuli lähes uuden veroinen. Kynttilänjalasta hintalapun jättämä liima irtosi helposti kynsilakanpoistoaineella.

Ja sitten se mielipiteitä jakava kysymys - mitä tapahtui kynttilänjalan i-tarralle? - Minä olen aina ottanut ne pois. Jonkun mielestä taas esineen arvo laskee, jos tarran poistaa. Timo Sarpaneva on kuulemma sanonut, että jos tarra olisi osa designia, se olisi jo työpiirrustuksissa. Niin tai näin, jokainen tehköön tarrojen kanssa niin kuin itselle on mieluisinta.
Maljakko on minusta kaunis Nappula-pöytäkynttilän kanssa. Uuden ja vanhan yhdistäminen toimii myös lasiesineissä. Vai mitä tykkäät?
Ensi viikolla onkin jo joulukuu ja on aika aloittaa jouluaskartelut🤶🏻!

Mukavia Marraskuun viimeisiä päiviä!2 kommenttia

  1. Hyvät hankinnat ja kauniit ! Mukavaa joulun odotusaikaa

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tunnelmallista joulunodotusta!

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig