Kaunista kotiin - virkattu lehtikori

 Olen pidemmän aikaa jo halunnut tehdä lehtikorin - sellaisen, johon lehdet voi laittaa pystyyn. Jotta koko hökötys pysyisi pystyssä, niin materiaalin pitäisi olla aika tukevaa. Kaivelin alkuviikosta lankakätköjäni ja siinä se oli - sisal-naru!Olin kesällä ostanut vyyhdin Filonan sisal-narua. Tarkoitukseni oli tehdä pöytätabletteja ulos, mutta naru tuntui siihen vähän jäykältä. Sisal-naru on minusta tosi kaunista, ihanan rouheaa. Lisäksi väri tiilenpunainen on tosi mehevä. Minulla oli keväällä tekemistäni tarjoittimista  jäljellä Sisal-köyttä. Köysi on rautakaupasta ostettu, 6 mm paksua. Sitä oli nipussa 25 metriä ja se riitti mainiosti.Kokeilin virkata pohjaa köydestä ja Sisal-narusta, mutta köysi oli niin tiukalla taitoksella, että minulla meni hermo ja vaihdoin suunnitelmaa helpommaksi. Laitoin pohjaksi valmiin soikean 30x20 cm -kokoisen vaneripohjan.Virkkasin koukulla 5 jokaiseen reikään yhden kiinteän silmukan. Suljin kerroksen piilosilmukalla. Huom. näin korista tulee melko suorareunainen.  Jos haluat, että kori levenee ylöspäin, lisää silmukoita tasaisin välein. Vaihda koukku 6.  Jatka virkkaamista kiinteillä silmukoilla spiraalina niin, että jätät silmukan keskelle köyden.Pidä langat erillään toisistaan - minä sain heti alkajaisiksi kivan sotkun aikaiseksi… en ymmärrä miten aina onnistun sotkemaan langat solmuun.Jatka virkkaamista spiraalina. Tee silmukat löysähköinä ja pidä köysi virkatessa työn ulkoreunassa. Tarkista välillä, että reuna pysyy suorana eikä kapene.
Kun korkeus on sopiva, katkaise köysi viistoon. Laita köyden päähän muutama kiepsautus läpinäkyvää teippiä, jotta köysi ei lähde purkautumaan. Virkkaa köyden loppu kahden kerroksen yli niin että köyden pää jää työn sisäreunaan.Virkkasin vielä kerroksen piilosilmukoilla, mutta se ei ole välttämätöntä. Reuna oli ihan kaunis ilmankin. Katkaise naru ja ompele sisäpuolelta muutamalla pistolla narun pää piiloon ja päättele naru.
Lehtikori on valmis. Minun korini korkeus on 27 cm. Sisal-narun lisäksi voi käyttää melkein mitä tahansa narua tai lankaa - vain mielikuvitus on rajana. 

Kyllä nyt kelpaa syksyisenä iltana kääriytyä nojatuolin uumeniin lukemaan lehtiä.2 kommenttia

 1. Mistä olet löytänyt ohjeen tuohon ihanaan peittoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjukka/VirkkausKoukussa21. helmikuuta 2023 klo 20.37

   Peitto on Kalevalapeitto, löydät ohjeen googlaamalla ”Kalevala CAL”.

   Poista

Professional Blog Designs by pipdig