Uusi jumppakassi

 Syksy on täällä ja minun on aika ryhdistäytyä kuntosalikäyntien kanssa. Hain uutta intoa uudella jumppakassilla. Käyn kuntosalilla niin, että vaihdan jumppavaatteet jo kotona ja jumpan jälkeen tulen kotiin suihkuun. Joten tarvitsen mukaani jumppatossut, hikipyyhkeen ja juomapullon. Eli jumppakassini ei tarvitse olla kauhean suuri ja mielelläni kannan sitä olkapäällä.

Halusin langasta tukevan, jotta kassi ei roiku maassa hetken kuluttua. Valitsin langaksi Matilda-punoskuteen. Se on vähän ohuempi punoskude, paksuus on noin 4 mm. Langan suosituskoukkukoko on 7, mutta minä käytin virkkuukoukkua nro 8. Jäljen ei tarvitse olla kovin ”tiukkaa”. Jos teet pienemmällä koukulla, lisää ohjeen ketjusilmukkaketjuihin silmukoita - muuten kassista tulee aika pieni tai vaihtoehtoisesti osta enemmän lankaa - yksi kerä ei riitä. Tähän kassiin meni yksi 500 g:n kerä lähes kokonaan.

 


Ohje:

Lyhenteet:
kjs - ketjusilmukka
ps - piilosilmukka
ks - kiinteä silmukka
p - pylväs
hy1 - hyppää yhden silmukan yli

Tee koukulla 8 ihmesilmukka. Virkkaa ihmesilmukkaan 3 kjs, *p, kjs*, toista * *-väliä vielä 6 kertaa (=8 pylvästä, välissä ketjusilmukat). Sulje kerros piilosilmukalla alun toiseen ketjusilmukkaan.

Siirry piilosilmukalla seuraavaan ketjusilmukkaan. Virkkaa 2 kjs (=pylväs) ja 2 p yhteen, 2 kjs, seuraavaan ketjusilmukkaan 3 p yhteen, 2 kjs*, toista * *-väliä vielä 6 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla toiseen ketjusilmukkaan.

Virkkaa 4 ks jokaiseen ketjusilmukkaketjuun, sulje kerros ps:lla.

Virkkaa *4 kjs, hy1, ks*, toista * *-väliä kerros loppuun. Korvaa kerroksen viimeinen ketjusilmukkaketju virkkaamalla 2 kjs + pylväs kerroksen ensimmäisen ketjusilmukan kanssa samaan silmukkaan. Näin kerros päättyy viimeisen ketjusilmukkaketjun keskelle.Virkkaa 4 kjs, tee ks seuraavan kjs-ketjun ympäri (huom! ei silmukkaan vaan silmukoiden ympäri, jolloin kassista tulee vahvempi). Virkkaa kerroksen viimeinen silmukka kuten edellisellä kerroksella.

Virkkaa kuten edellinen kerros kunnes työn korkeus on 35 cm. Virkkaa kerroksen viimeinen ketjusilmukkaketju virkkaamalla 4 kjs ja kiinnitä piilosilmukalla kerroksen ensimmäisen ketjusilmukkaketjun juureen.Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkaketjuun löyhästi 2 ks. 

Virkkaa kerros piilosilmukoita ja virkkaa samalla molemmin puolin kassia d-lenkit sangan kiinnittämistä varten. Päättele lanka.Minulla oli vanhasta laukusta talteen napattu kiva olkahihna, käytin sen tähän kassiin. Voit myös tehdä hihnan itse esimerkiksi puuvillanauhasta tai polypropeenihihnasta. Leikkaa nauhasta sopiva pätkä (n. 80 cm) ja ompele päät joko suoraan d-lenkkeihin tai vaihtoehtoisesti karabiinihakoihin, jolloin hihnasta tulee irrotettava.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig