Kirpputorilöytö ja mitä siitä syntyikään

 Ystäväni tekee ihania löytöjä kirpputoreilta. Minä olen siinä hommassa ihan onneton - kärsivällisyyttä ei varmaan ole tarpeeksi etsiskelyyn, mieluummin virkkaan senkin ajan. Mutta onneksi minulla on tämä ihana ystävä, joka tekee löytöjä myös minun puolestani. Muutama viikko sitten sain kuvaviestin; "Tarvitsetko vielä "kahvoja", olen kirpparilla ja löysin nämä - otanko ne sulle?" -Kiitos, onpa ihanat❤️.

 


Nämä on kyllä söpöt! Mietin muutaman päivän, minkälainen laukku näihin kahvoihin sopisi. Sangat ovat suloisen vanhahtavat. Halusin kunnioittaa niiden tyyliä, joten hankin kalalankaa kassia varten. En ole koskaan aiemmin virkannut kalalankaa, se on melko ohutta ja minun on hankalaa virkata kovin ohutta lankaa. Valitsin paksuimman kalalangan, jonka löysin: 18 -säikeistä Molla-kalalankaa värisävyssä Savi. Lanka on 100% puuvillaa ja kotimaista, suosituskoukkukoko on 2,5-3,5.

 


Halusin laukusta vähän pitsimäisen ja kepeän, joten virkkasin siihen hauskoja palleroita, oikealta nimeltään pallosilmukoita.

Käytetyt silmukat:
 
kjs - ketjusilmukka
ks - kiinteä silmukka
ps -piilosilmukka
pal - pallosilmukka

 Pallosilmukka virkataan näin:

*Ota lanka koukulle, vie koukku silmukasta läpi, ota lanka koukulle, vedä koukku silmukasta.* Toista **-väliä vielä kaksi kertaa, koukulla on nyt seitsemän langankiertoa. Ota vielä kerran lanka koukulle ja vedä koukku kaikista koukulla olevista lankasilmukoista läpi. Tee vielä ketjusilmukka kiinnittämään pallo. Kun otat langan koukulle, vedä lankaa hiukan pidemmäksi. Kannattaa vetää juuri sen verran, kuin itselle tuntuu luonnikkaalta, silloin tulee joka kerran vedettyä saman verran ja palloista tulee saman kokoisia.

Ohje:

Ota virkkuukoukku nro 2,5 ja virkkaa 40 kjs:aa. Tee toiseen ketjusilmukkaan 3 ks ja jatka virkkaamalla 38 ks, tee viimeiseen ketjusilmukkaan 3 ks. Jatka toista reunaa pitkin virkkaamalla 38 ks (eli kierretään alun ketjusilmukkaketjua ympäri). Tee seuraavaan ks:aan 2 ks:aa, ks ja seuraavaan taas 2 ks, virkkaa 38 ks, tee seuraavaan 2 ks, ks, 2 ks, virkkaa 38 ks. Jatka virkkaamista kiinteillä silmukoilla työn ympäri. Tee lisäykset aina edellisen kerroksen lisäyksen kohdalle niin että reunassa pysyy aina 38 s. Jatka kunnes kerroksia on 6. Tee viimeisellä kerroksella lisäys myös keskelle kumpaankin päätyyn.

Virkkaa kiinteitä silmukoita ympäri työn ja tee samalla lisäys joka neljänteen silmukkaan.

Pohja on nyt valmis, vaihda virkkuukoukkuun nro 3.

Aloita kuvion virkkaaminen. Virkkaa ks, *kjs ja hyppää yli yksi silmukka, ks*, toista **-väliä kerros loppuun. 

Tee kjs ja pallosilmukka seuraavaan ketjusilmukkaan, jatka tekemällä pallosilmukka jokaiseen ketjusilmukkaan kerroksen loppuun asti. Sulje kerros piilosilmukalla. 

Tee kjs, virkkaa ks seuraavaan pallosilmukoiden välissä olevaan kjs:aan. Eli edellisen kerroksen ketjusilmukkaan tulee ks ja pallosilmukan päälle tulee kjs. Huomaa, että pallosilmukat tulevat päällekäin.

Toista kahta edellistä kerrosta kunnes työn korkeus on 22 cm (tai mieleisesi) ja viimeisenä kerroksena on ks-kjs -kerros. 

 


Jatka virkkaamalla laukun yläosa kahdessa osassa. Jätin päissä kahden pallosilmukan verran virkkaamatta. Virkkasin kuviota kolme kerrosta, eli kolme kumpaakin kerrosta. Reunoissa kavensin yhden pallosilmukan joka kerroksella. Tee toinen puoli samalla tavalla.

 


Pujota kahvat viimeisen pallosilmukkakerroksen väleistä ja laukku on valmis.

 
 
Tästä tuli mun mielestä todella söpö ja värikin on aikas kiva. 

Ei muuta kuin kesäkassi olalle ja juhannuksen viettoon. 
Ihanaa keskikesän juhlaa Sinulle!

Marjukka
 
 
Vanha farkkumekko saa uutta virtaa kivasta kassista ja rouheista betonikoruista.


 
ps. näitä sankoja liikkuu jonkin verran kirppareilla ja voit etsiä myös nettikirpputoreilta esim. tori.fi. Jos haluat käyttää uusia kahvoja, laukkuun sopisi myös D-malliset rottinki- tai bambukahvat.
 
 


2 kommenttia

  1. Oi oi, mä muistan kun näitä kahvoja metsästettiin kirppiksiltä ehkä noin 10 vuotta sitten. Silloin ei kahvoja saanut kaupasta niinkuin nyt on kaikenlaista saatavilla. Itse virkkasin värikkään kassin jostain paksusta ! KristiinaS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö se niin ole, että kaikki vanha tulee jossain kohtaa uudelleen:)

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig