Käsityötarvikkeiden siivous

 Minulla on tosi huonot säilytystilat käsityötarvikkeilleni, joita tuntuu koko ajan kertyvän lisää. Niitä kertyy lisää varmaan siksikin, kun en enää löydä mitään sotkuisista laatikoista. Viimeinen sysäys siivoamiseen tuli, kun löysin ihanan vanhan lipaston huutokaupasta. Aiempi lipasto lähti kiertoon ja laatikot piti tyhjentää.

Hävettää oikein näyttää, mutta alla on kuva laatikoista, joissa käsityötarvikkeet olivat🤦🏼‍♀️. Noloa - olen mukamas tarkka kirjanpitäjä ja laatikot näyttää tuolta, huoh! Ehkäpä tässäkin pätee sanonta suutarin lapsista😅.
Mietin pitkään miten ratkaisen säilytysongelmat. Minulla on jonkin verran lankoja (lue paljon - liian paljon), mutta isompi ongelma on kaikki pikkutilpehööri - korutarvikkeet, lenkit sekä muut nippelit ja nappelit. Niiden etsiminen tuolta laatikon pohjalta oli tuskastuttavaa hommaa. Haeppa pientä d-lenkkiä tosta sotkukasasta… mä tiedän että se on jossain täällä…

Päädyin hankkimaan Ikeasta kovia muovisia Kuggis-säilytysrasioita neljää eri kokoa. Rasiat on mitoitettu niin, että ne saa näppärästi päällekkäin. Lajittelin tarvikkeet rasioihin ja tein vielä Dymo-kirjoittimella tekstitarrat löytymistä helpottamaan.

 Yhteen laatikkoon kokosin kaikki ”työkaluni”.Lisäksi hankin muutaman ison muovilaatikon. Niihin laitoin kaikki langat, nahkapalat ja muut isommat vermeet. 

Siivousinto lisääntyi, kun sain käsityötarvikkeet näin hyvään järjestykseen. Siivosin myös vaatekaappini turhasta rojusta ja pari hyllyä jäi tyhjäksi käsityötarvikkeille. Nyt sain isot laatikot vaatekaappiin ja pienemmät lipastoon.

 


Kauhea homma siivoamisessa oli - siihen meni useampi päivä, mutta kyllä kannatti! Työhuone on nyt ihana…  kaikki tavarat ovat kaapissa tai laatikoissa, yhtään muovi- tai pahvilaatikkoa ei enää loju lattialla. 

Miten ja missä Sinä säilytät käsityötarvikkeita? 

 

2 kommenttia

  1. Itsekin piti siivota käsityöjuttuja pois vieraiden tieltä. Tuli kyllä kaikki pienet pahvilaatikot hyödynnettyä kun erinäisiä lankatolloja, silmukkamerkkejä ja lisävarusteita pakkasi. Ja silti vaan kummasti houkuttaa lankakaupan kesäale vaikka mitään ei mahdu mihinkään enää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy toinenkin, joka ihastuu uusiin lankoihin ennen kuin on ehtinyt käyttää vanhat❤️ T. Marjukka/VirkkausKoukussa

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig