Kesäkassi luomuontelokuteesta

 Kaupallinen yhteistyö: Lappajärven Värjäämö Oy

 

 Olen virkannut ontelokuteesta useampia laukkuja ja koreja. Nyt testasin minulle vielä tuntematonta luomu-ontelokudetta. Filona Ella-ontelokudesarjasta löytyy myös luomu-vaihtoehdot. Ontelokuteen raaka-aine, orgaaninen puuvilla, on Perusta ja kaikki työ on tehty Suomessa - langoilla onkin avainlippu. 

Luomumateriaalista johtuen kuteiden värisävyt ovat syviä ja kauniin maanläheisiä. Värjäys on tehty 80 asteessa, joten kudelma on myös valmiiksi kutistettu. Voit lukea lisää Ella-luomulangoista täältä.

 


Tilasin itselleni laukkua varten Luomu Pikku-Ella ontelokudetta, värisävy lehmus. Väri on todella kaunis. Päätin virkata langasta kesäisen korikassin. Sellaista ilman ei kesällä tule toimeen!

 


 

Tarvikkeet:

vaneripohja, koko n. 25 x 12 cm
puiset kahvat, koko 13 x 8 cm
petsilakkaa

Petsasin vaneripohjan punaruskeaksi, jolloin se on suunnilleen saman värinen kahvojen kanssa. Halutetessasi voit tehdä kassin myös ilman petsiä ja puisia kahvoja. Ilman petsausta vaneripohja on vaaleanruskea. Puiset kahvat voi korvata esimerkiksi nahka- tms. hihnalla.

 


 

 Ohje:

Kerros 1: Valitse virkkuukoukku, joka menee mukavasti vaneripohjan rei'istä läpi. Virkkaa jokaiseen reikään yksi kiinteä silmukka. Minun vaneripohjassani on 46 reikää, joten silmukoita on nyt 46.

Kerros 2: Vaihda virkkuukoukku nro 6. Jatka virkkaamista spiraalina kiinteillä silmukoilla. Tee kiinteät silmukat edellisen kerroksen silmukan takareunaan. Eli kun normaalisti teet kiinteän silmukan, viet koukun kahden langan alitse, nyt viet koukun vain siitä taaemmasta. Tee lisäys joka toiseen silmukkaan. (69 s) Kun silmukat tehdään takareunaan, laukusta ei tule niin paksu ja laukkuun tulee kiva raidallinen kuvio. Kerros 3.  Jatka virkkaamista kiinteillä silmukoilla edellisen kerroksen silmukan takareunaan. Tee laukun kummassakin päässä 2 lisäystä niin, että väliin jää 8 silmukkaa. (73 s)

Kerros 4. Virkkaa kuten kerros 3, mutta tee lisäykset niin että väliin jää 10 silmukkaa. (77 s)

Kerros 5: Virkkaa kuten edellä, mutta lisäysten väliin jää 12 silmukkaa. (81 s)

Kerros 6. Virkkaa kuten edellä, mutta lisäysten väliin jää 10 s. (85 s)

Kerros 7-9: Virkkaa ilman lisäyksiä

 


Kerros 10: Jatka virkkaamista kuten edellä, mutta kavenna kummassakin päässä keskellä 1 s. (83 s)

Kerros 11:Virkkaa ilman lisäyksiä.

Kerros 12: Kavenna kummassakin päässä 1 s. keskellä (81 s)

Kerros 13: Virkkaa ilman lisäyksiä

Kerros 14: Kavenna kummassakin päässä 1 s. keskellä. (79 s)

Kerros 15: Virkkaa ilman kavennuksia ja lisäyksiä = normikerros

Kerros 16: Kavenna kummassakin päässä kaksi silmukkaa, jätä yksi silmukka kavennusten väliin. (75 s)

Kerros 17-20: Kavenna kummassakin päässä keskellä yksi silmukka. (67 s)

Kerros 21:Normikerros

Kerros 22: Virkkaa kahvat keskelle laukkua kiinteillä silmukoilla. Virkkaa kerroksen muihin silmukoihin piilosilmukka. Päättele lanka.Valmiin laukun mitat:

korkeus ilman kahvaa 24 cm
leveys leveimmästä kohdasta 34 cm
 

Aurinkoisia kesäpäiviä!

Marjukka

 Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig