Kaunista kotiin - suloiset kateliinat

 Tykkään kattaa kauniisti ja käytän erilaisia materiaaleja kattauksia piristämään. Pienet suloiset kateliinat tuovat kattaukseen kivaa juhlavuutta ja jos haluaa käyttää katelautasta, kateliina estää lautasia kolisemasta.

En ole kauhean innostunut tekemään montaa identtistä pitsiliinaa, joten päätin tehdä kaikista erilaisia. Yhdistävänä tekijänä on lanka - Esito virkkuulanka. Se on merseroitua puuvillaa ja hyvä peruslanka. Väriksi valitsin vaaleanharmaan. Ohjeina käytin erilaisia löytämiäni liinojen ja mattojen ohjeita. Pyrin tekemään liinoista saman kokoisia, mutta pientä kokoeroakin niissä on.

Näitä on hauska virkata. Lanka liukuu sormissa helposti  ja reikäinen pitsiliina valmistuu melko joutuisasti. 

Tässä liinat ja linkit ohjeisiin:


Lankavan Metsätähti-kateliina on yksinkertaisen tyylikäs, ehkä jopa vähän miehekäs. Tämä on yksi minun suosikeistani.


Dropsin Sunny Morning- pöytäliina on yksinkertainen ja simppeli, ei mitään ylimääräisiä krumeluureja.Seuraava liina on muokattu Dropsin matto-ohjeesta Summer welcome.Lankavan Juhannusruusu-matto on simppeli ja yksinkertainen malli ja kateliinana yksi mun lemppareista.
Tämä liina on virkattu Meillä Kotona pitsimaton ohjeella. Tästä tuli kiva!Lankavan Asteri-matto on ollut tämän liinan inspiraationa. Ohjeesta on jätetty melko paljon kerroksia pois, mutta lopputulos on mielestäni tosi kaunis. Reuna on nätti ja kivan näköinen lautasen alla.Lankavan tähtönen-kateliina on näistä kaikkein pienin. Liina on söötti ja sopii joululiinaksi myös todella hyvin. Tässäkin on kivan koristeellinen reuna.Tämä ohje on Drops Designin Christmas Morning. Kuviossa on kiva kukka keskellä.Liinoja voi käyttää kattauksessa kahden lautasen välissä perinteisesti kateliinana tai vaikka pienen lautasen alla pikkutablettina. Ei haittaa, vaikka liinaa näkyisi vähän enemmänkin kuin perinteisesti on tapana. 

Nämä käyvät myös pieneen leipäkoriin alustaksi tai pieneksi pöytäliinaksi. Olen virkannut myös muutaman liinan jämälangoista paistinpannujen väliin suojaamaan naarmuuntumiselta.
Kattauksessa on käytetty pöytäliinana vaaleanharmaata tylliä. Olen ostanut ison palan ja taitan sitä pariin kertaan, jolloin siitä tulee vähän peittävämpi. Välillä laitan alle valkoisen tai vaaleanharmaan liinan, jolloin se näyttää taas vähän erilaiselta. Tyllistä voi myös tehdä ”kasan” ja laittaa vaikka jouluvaloja koristeeksi - erittäin monikäyttöinen siis🤩.

2 kommenttia

  1. Ahaa,ne on kateliinoja nimeltään! Sain arpajaisvoiton Teneriffalla ja valitsin kaksi ihanasti virkattua pyörykkää (punaisia) ja nyt selvisi nimi niille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kateliinoja taidetaan käyttää aika vähän nykyisin ja nimi jäänyt unholaan - toivotaan että tulevat taas "muotiin".

      Poista

Professional Blog Designs by pipdig