Suloinen huovutettu laukku Kaupallinen yhteistyö: Pirtin Kehräämö Oy


Ihana kevätaurinko paistoi viime viikonloppuna täällä Turussa, lumi sulaa kovaa vauhtia - ihana kevät on täällä. Minä rakastan kevättä❤️. Kevät on lupaus uudesta, luonto herää ja oma mielikin on odottavan innokas. Kevääseen kuuluu myös iloiset ja pirteät värit.
Sain lankayhteistyönä Pirtin Kehräämöltä ihanan pirteän värisiä hahtuvakiekkoja. Rakastan laukkuja, joten hypistellessäni hahtuvakiekkoa, ajatus lähti pyörimään ihanan huovutetun pikkulaukun suuntaan. Laadukkaasta villasta voisi tehdä vähän juhlavammankin laukun… viimeksihän tein hahtuvakiekosta tietokonelaukun virkkaamalla ja huovuttamalla. Tykkään tietokonelaukusta tosi paljon ja se on minulla jatkuvasti käytössä. Materiaalina hahtuvakiekko on ehdoton suosikkini huovutustöihin - lanka on kotimaista ja huovutettuna pinta on kauniin tasainen.
Suloinen huovutettu laukku

Tarvikkeet:

2  Pirtin Kehräämön hahtuvakiekkoa  (pienempään laukkuun riittää 1)
2 suorakaiteen muotoista lenkkiä, koko 20 mm x 7 mm
ommeltava magneettineppari
valmis metalliketju n. 70 cm
ompelulankaa

Työvälineet:

virkkuukoukku nro 6
sakset
neula
muutama nuppineula
pesukone

Virkkaa ensin pohja, 36 kjs virkkuukoukulla nro 6. Jatka toisesta silmukasta ja Virkkaa kiinteitä silmukoita kunnes korkeus on 15 cm. Virkkaa aina kerroksen alkuun ketjusilmukka, jotta reuna pysyy suorana.

Tee ”korinpohjareunus” ympäri pohjan. Reunus tekee sen, että pohjan ja sivun väliin saadaan selvä kulma. Sivuille tulee 20 kiinteää silmukkaa ja reunoihin 36. Jatka virkkaamista spiraalina kunnes korkeus on 25 cm. 

 Virkkaa seuraavaksi läppä.

 Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne renkaaksi piilosilmukalla. Tee 2 ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka renkaan ympäri, *ketjusilmukka, kiinteä silmukka renkaan ympäri*, toista * *-väliä vielä 5 kertaa, piilosilmukka ensimmäiseen ketjusilmukkaan.

Virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen ketjusilmukkaan kolme pylvästä yhteen (korvaa ensimmäinen pylväs kahdella ketjusilmukalla) ja väliin 3 ketjusilmukkaa. Sulje kerros piilosilmukalla. 

Ketjusilmukka, *kiinteä silmukka pylväsryhmän ympäri, 6 kiinteää silmukkaa ketjusilmukkakaareen*, toista vielä 6 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla.

6 ketjusilmukkaa, hyppää yli 2 silmukkaa, kiinteä silmukka, 6 ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka pylväsryhmän yläpuolelle, jatka näin kerros loppuun. Sulje piilosilmukalla.

Tee jokaiseen kuuden ketjusilmukan ketjuun kiinteä silmukka, puolipylväs, pylväs, pitkäpylväs (kaksi langankiertoa), pylväs, puolipylväs, kiinteä silmukka.


läppä huovutettuna


Huovuta laukku pesukoneessa. Ohje huovutukseen löytyy täältä.  Läpälle riittää huovutus kahteen kertaan, laukun huovutin 5 kertaa.

Huovutetun laukun mitat ovat pohja 20 x 11 cm, korkeus 20 cm ja läpän halkaisija on 14 cm. Huomaa, että huovutus vaikuttaa laukun kokoon - pesukoneet ja ohjelmat ovat erilaisia.

Mittaa seuraavaksi reunojen keskikohdat ja ompele metallilenkit kiinni. Tee taitokset lenkkien päälle ja ompele kiinni (katso kuvat alla).Ompele myös läppä toiselta puolelta kiinni laukkuun. Läppään ja laukkuun ommellaan myös magneettineppari läpän sulkemiseksi. Kiinnitä vielä ketju paikalleen ja laukku on valmis.
Keltainen - vähän pienempi laukku

Tein myös toisen hiukan pienemmän laukun, tähän laukkuun riittää yksi hahtuvakiekko. Aloituksessa tein ketjusilmukoita 30. Huovutin tämän laukun vain kerran n. 1,5 tunnin ohjelmalla 40 asteessa, linkous 1200 kierrosta. 

Laukun koko:

Ennen huovutusta - huovutuksen jälkeen
Pohjan leveys 25 - 17
Pohjan korkeus 14 - 11
Laukun korkeus 21 - 16

Läpän virkkasin kuten alkuperäisessä ohjeessa, halkaisija valmiina 13 cm. Läppä oli kutistunut aika paljon, sitä piti venyttää aika reippaasti, että sain sen tuohon kokoon.
 
Halutessasi voit myös laittaa laukun pohjalle kovikekankaan tms. vahvistukseksi. Jos laukkuun laittaa paljon tavaraa, pohja ei pysy suorana ilman vahviketta. Itse olen käyttänyt laukkua ilman vahviketta ja hyvin on toiminut, kun mukana on puhelin, pieni rahapussi, nenäliinoja, avaimet ja huulipuna... eipä sitä paljon muuta tuollaisessa juhlavammassa laukussa tarvitsekaan😊.

Iloista ja värikästä kevättä💛
 
Marjukka
 
 
 

laukut etupuolelta

ja takapuolelta


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig